ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ფქვილი, კვერცხი და კარტოფილი. შეგიძლიათ ის ჩვეულებრივ წვნიანს დაუმატოთ, თუმცა ასევე დამოუკიდებელ კერძად მირთმევაც შესაძლებელია.
პოლონეთში, ტრადიციულად მოხარშული კარტოფილის ღვეზელები, მზადდება დღესასწაულებისთვის, როდესაც მთელი ოჯახი იკრიბება.
მას უმატებენ შებოლილ წითელი კომბოსტოს და ცნობილ ხბოს ხორცს. ასეთი ღვეზელი გამოიყურება ორიგინალურად და შეგიძლიათ დაუმატოთ სოუსით, რაც უფრო გემრიელს გახდის.
კარტოფილისგან მომზადებული ღვეზელი
ის განსხვავდება ყველა სხვა კერძისგან. მისი მირთვემა თქვენს სადილს უჩვეულოს და სასიამოვნოს გახდის.
მასალები:
- 600 გ კარტოფილი
- სახამებელი
- 1-2 ს.კ. კარაქი
- 1 კვერცხი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება
1. დაჭყლიტეთ კარტოფილი ჩანდლით.
2. შეურიეთ კარაქი. მიიღებთ მთლიან მასას და მოათავსეთ თეფშზე.
3. მიღებული მასა გაყავით ოთხ თანაბარ ნაწილად. ერთი მათგანი აიღეთ და მის ადგილას მოათავსეთ იმავე რაოდენობის სახამებელი. ამ გზით თქვენ მიიღებთ იდეალურ თანაფარდობას.
4. დააბრუნეთ კარტოფილის გადადებული ნაწილი, დაამატეთ კვერცხი და ცომი კარგად მოზილეთ.
5. გემოვნებით დაუმატეთ მარილი და წიწაკა.
6. მიაღებინეთ პატარა ბურთების ფორმა და შუაში გაუკეთეთ ჩაღრმავება.
7. ჩაყარეთ მდუღარ წყალში.
დაუმატეთ კარაქი, ხორცის ნაჭერი, სოუსი, ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ სოკო. მიირთვით გემრიელად!
გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს.