დიეტოლოგი კაბანოვი. შაქარზე უარის თქმა ხელს უწყობს ქოლესტერინის დონის შემცირებას

379

დიეტოლოგმა ალექსეი კაბანოვმა ისაუბრა, თუ რაციონის რა ცვლილებები ეხმარება ქოლესტერინის დონის შემცირებას.

დიეტოლოგი კაბანოვი ამბობს, რომ სისხლში ქოლესტერინის მაღალი დონის პრობლემა ხშირად დაკავშირებულია ჭარბ ჭამასთან და მაღალკალორიული, ძალიან ცხიმიანი ან არაჯანსაღი საკვების მიღებასთან.

“გაჯერებული ცხიმების, ტრანსცხიმებისა და ბუნებრივი ტრანსცხიმების შემცველი საკვების ბოროტად გამოყენებამ შეიძლება გამოიწვიოს ქოლესტერინის დონის მატება”, – განაცხადა ექიმმა.

კაბანოვმა აღნიშნა, რომ საკუთარი თავის დაცვა სისხლში ქოლესტერინის გადაჭარბებული დაგროვებისგან შესაძლებელია, თუ თქვენს მენიუში გააკონტროლებთ ცხოველური და რძის ცხიმებით მდიდარი საკვების რაოდენობას.

გარდა ამისა, ქოლესტერინის დონის შემცირებას ხელს შეუწყობს შაქარზე უარის თქმა, რადგან შაქრის ყოველდღიური მოხმარება არის ერთ-ერთი გავრცელებული ფაქტორი, რომელიც ხსნის ქოლესტერინის ძალიან მაღალ დონეს.

„თანამედროვე სამყაროში შაქარი ფაქტობრივად მავნე ჩვევაა, რომელიც მხოლოდ ზიანს აყენებს ორგანიზმს“, – გაგვიზიარა საკუთარი აზრი დიეტოლოგმა.

როდესაც ადამიანის ყოველდღიური რაციონი შეიცავს ბევრ საკვებს, რომელიც შეიცავს სწრაფ ნახშირწყლებსა და შაქარს, ამან შეიძლება გამოიწვიოს ქოლესტერინთან დაკავშირებული პრობლემები, – ხაზგასმით აღნიშნა კაბანოვმა. დიეტოლოგმა გვირჩია რაციონის შეცვლა სისხლში მისი დონის შესამცირებლად.

„აუცილებელია მთლიანად ითქვას უარი შაქრიან სასმელებზე, ჭარბ ტკბილ პროდუქტებზე, სწრაფი ნახშირწყლების შემცველ პროდუქტებზე. ხორცისა და რძის პროდუქტების მოხმარება კი უნდა შემცირდეს. განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია რაციონში მცენარეული ცილოვანი საკვების დამატება.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.