იმისათვის, რომ კომბოსტოს მწნილი წარმოუდგენლად წვნიანი და ხრაშუნა გამოვიდეს, უნდა აირჩიოთ არა მხოლოდ კომბოსტოს მწიფე და მკვრივი თავები, არამედ ხელსაყრელი დღეებიც. ამისათვის ეზოთერიკოსები გვირჩევენ მთვარის კალენდრის გადახედვას. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში წაიკითხეთ, როდის უნდა დავამწნილოთ კომბოსტო 2023 წლის ოქტომბერში, რომ უგემრიელესი მწნილი მივიღოთ.
შეინახეთ ხელსაყრელი და არახელსაყრელი დღეების სია ამ ბოსტნეულის მწნილის მოსამზადებლად. დაიწყეთ კომბოსტოს მწნილის მომზადება მთვარის ფაზის მიხედვით სწორ დროს და საუკეთესო მწნილს მიიღებთ.
როდის დავამწნილოთ კომბოსტო მთვარის კალენდრის მიხედვით
საინტერესო ინფორმაცია
ეზოთერიკოსების აზრით, სავსე მთვარე ყველაზე შეუსაბამო დროა კომბოსტოს მწნილის მომზადებისთვის. საქმე ისაა, რომ ამ პერიოდში ზამთრისთვის მომზადებული ბოსტნეული, სავარაუდოდ, ზედმეტად რბილი და ძალიან უმარილო აღმოჩნდება. ახალი მთვარის დროს ასევე არ ღირს კომბოსტოს მწნილის მომზადება. ამ შემთხვევაში მწნილი დიდხანს არ შეინახება.
კომბოსტოს მწნილის მომზადება უმჯობესია მზარდი მთვარის დროს. ამ შემთხვევაში კომბოსტოს ექნება სასიამოვნო პიკანტურობა, საჭირო სიმჟავე და მწნილი იქნება ხრაშუნა. ასევე, ის ზომიერად ტკბილიც იქნება. ის დიდხანს შეინახება, გემოს დაკარგვის გარეშე.
ხელსაყრელი და არახელსაყრელი დღეები მწნილის მომზადებისთვის
გირჩევთ დაიმახსოვროთ ოქტომბრის რომელი დღეებია ხელსაყრელი კომბოსტოს დამწნილებისთვის. მათ მიეკუთვნება თარიღები 15-დან 26-მდე. კომბოსტო ზამთრისთვის არ უნდა მოამზადოთ შემდეგ დღეებში: 13, 14, 27-29 ოქტომბერი.
კომბოსტოს მწნილი მოცვით. ოქროს რეცეპტი
ახლა თქვენ იცით, როდის არის საუკეთესო დრო კომბოსტოს დასამწნილებლად. გთავაზობთ საუკეთესო რეცეპტს, რომელიც იმედს არ გაგიცრუებთ.
საჭირო ინგრედიენტები:
- 3 კგ თეთრი კომბოსტო;
- 100 გ სტაფილო;
- 100 გ მოცვი;
- 1 ს.კ შაქარი;
- 75 გ სუფრის მარილი;
- 10 გ კამის თესლი;
- 6 ცალი დაფნის ფოთოლი;
- დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
- მოაშორეთ ზედა ფოთლები კომბოსტოს თავებს. ამოჭერით ღეროები. წვრილად დაჭერით კომბოსტო ბასრი დანით. გაფცქვენით სტაფილო. გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. მოცვი გარეცხეთ და გააშრეთ.
- კომბოსტო და სტაფილო დიდ თასში მოათავსეთ. დაამატეთ შაქარი, მარილი, კამა და დაფქული შავი პილპილი. აურიეთ საფუძვლიანად. ბოსტნეული ხელით დაჭყლიტეთ, რომ წვენი გამოუშვას.
- 2 ცალი დაფნის ფოთოლი მოათავსეთ ძალიან დიდ, სქელძირიან ქვაბში. შემდეგ მასში მოათავსეთ სტაფილო და კომბოსტო, ასევე მოცვი და დაფნის ფოთლები, ფენების მონაცვლეობით. ყველაფერი კარგად დატკეპნეთ, რომ ბოსტნეულიდან მეტი წვენი გამოვიდეს.
- კომბოსტოზე მოათავსეთ დიდი სიმძიმე და დადგით თბილ ადგილას 2-3 დღით. რეგულარულად მოაშორეთ გაჩენილი ქაფი.
- მითითებული დროის გასვლის შემდეგ, სიმძიმე მოაშორეთ. კომბოსტოში გააკეთეთ რამდენიმე ნახვრეტი, მაგალითად, ხის ჯოხით ან კოვზის გრძელი სახელურით. გააჩერეთ კიდევ 24 საათის განმავლობაში.
- 24 საათის შემდეგ გადაიტანეთ კომბოსტო და მოცვი სტერილიზებულ ქილებში, კარგად დატკეპნეთ. დახურეთ თავსახურები და შეინახეთ.
გემრიელი კომბოსტოს მწნილის მოსამზადებლად, რომელიც არ გაშავდება, შეხედეთ მთვარის კალენდარს. ასევე გახსოვდეთ, რომ მის მოსამზადებლად უნდა გამოიყენოთ კომბოსტოს დიდი და მკვრივი თავები, რომლებშიც არ არის სიცარიელეები. ასეთი კომბოსტო ბევრ წვენს გამოჰყოფს.