რატომ ამატებენ სოდას ღვინოს: 2 მიზეზი

2121

მყიდველი, რომელიც ყიდულობს მისთვის უცნობი ბრენდის ღვინოს, არ არის დაცული იმედგაცრუებისგან. მაღაზიაში ნაყიდი სასმელი შეიძლება ისეთი მჟავე იყოს, რომ ჭიქებში ჩასხმის სურვილი დაგეკარგოთ. ნუ იჩქარებთ ასეთი ღვინის გადაგდებას. სიტუაციის გამოსწორება მარტივად შეიძლება. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში წაიკითხეთ, როგორ უნდა დაამატოთ სწორად საცხობი სოდა ღვინოს მისი გემოს გასაუმჯობესებლად.

აქვე აღვნიშნოთ, რომ ეს არ არის ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც ამ ნივთიერებას ასეთ ალკოჰოლურ სასმელს ამატებენ. დღეს გიზიარებთ სოდის გამოყენების ყველა ხრიკს, რომელიც დაგეხმარებათ შეძენილი ღვინის გადარჩენაში და ასევე იმის გარკვევაში, არის თუ არა ის მაღალი ხარისხის.

რატომ ამატებენ სოდას ღვინოს: ჭკვიანური ხრიკები

მიზეზი №1

თუ ერთხელ მაინც შემცდარხართ ღვინის არჩევისას და ძალიან მჟავე სასმელი გიყიდიათ, ეს ხრიკი ძალიან გამოგადგებათ. თქვენ დაგჭირდებათ მხოლოდ მეოთხედი ჩაის კოვზი საკვები სოდა. სწორედ ეს რაოდენობა იქნება საკმარისი 1 ლიტრი ღვინის მჟავიანობის შესამცირებლად და მისი გემოს გასაუმჯობესებლად. ნუ გადააჭარბებთ სოდის რაოდენობას, რადგან ასე შეიძლება ღვინის გემო უფრო მეტად გააფუჭოთ.

მიზეზი №2

სოდას ღვინოს უმატებენ არა მხოლოდ მისი მჟავიანობის შესამცირებლად. ის ასევე დაგეხმარებათ შეამოწმოთ სასმელი ნამდვილია თუ ყალბი. ღვინის შესამოწმებლად, აიღეთ სუფთა ჭიქა, ჩაასხით მასში ცოტაოდენი ღვინო და დაუმატეთ 1 ჩ.კ. საკვები სოდა. აურიეთ. თუ სასმელი გალურჯდება, ეს ნიშნავს, რომ ის ნატურალურია. ღვინომ ფერი არ შეიცვალა? ეს ნიშნავს, რომ, სამწუხაროდ, თქვენ ყალბი ღვინო შეიძინეთ.

თუ ცუდი არჩევანი გააკეთეთ და ძალიან მჟავე ღვინო იყიდეთ, მაგრამ სოდა არ გაქვთ, გირჩევთ მისგან დაამზადოთ არომატული გლინტვეინი. ეს შესანიშნავი ვარიანტია. ასეთ სასმელს ხომ ყველაზე ხშირად არც ისე კარგი ღვინით ამზადებენ, რომელიც არ ენანებათ. მოამზადეთ გლინტვეინი შაქრისა და ფორთოხლის დამატებით. ასევე არ დაივიწყოთ სანელებლების შესახებ (დარიჩინი, მიხაკი, კარდამონი, კოჭა და მუსკატის კაკალი). სანელებლების ამ ნაკრების წყალობით, ყველაზე წარუმატებელი და მჟავე ღვინოც კი საოცარი არომატის მქონე საუცხოო სასმელად გადაიქცევა.