ექიმი კაშუჰი: 60 წლის შემდეგ ერთ-ერთი სასარგებლო პროდუქტია გოგრა

1418

გასტროენტეროლოგმა ეკატერინა კაშუჰმა დაასახელა პროდუქტები, რომლებიც ძალიან სასარგებლო იქნება 60 წელს გადაცილებული ადამიანების რაციონში.

60 წლის შემდეგ ორგანიზმისთვის ერთ-ერთ აუცილებელ პროდუქტად ექიმი ასკილს მიიჩნევს. ასკილი არის ფლავონოიდების (ნივთიერებები, რომლებიც ებრძვიან ანთებას) და ასევე C ვიტამინის წყარო.

„ერთი ჭიქა ასკილის ნახარში საკმარისია C ვიტამინის დღიური დოზის უზრუნველსაყოფად, რომელსაც გააჩნია ძლიერი ანტიოქსიდანტური მოქმედება, ანუ ის იცავს უჯრედებს ჟანგბადის აგრესიული ფორმების დამანგრეველი ზემოქმედებისგან“, – თქვა ექიმმა.

კიდევ ერთი სასარგებლო პროდუქტი 60 წლის შემდეგ არის გოგრა. ის უზრუნველყოფს ორგანიზმს A ვიტამინით, რომელიც აუცილებელია კარგი მხედველობის შესანარჩუნებლად და ფარისებრი ჯირკვლის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.

„გოგრა მდიდარია კალიუმით და მაგნიუმით, რომლებიც ამცირებს შეშუპებას და ხელს უწყობს გულის მუშაობას. ის ასევე შეიცავს ფიტოსტეროლებს – მცენარეულ ნივთიერებებს, რომლებიც ხელს უწყობს ქოლესტერინის დონის კონტროლს“, – დასძინა ეკატერინა კაშუჰმა.

ექიმმა ყურადღება გაამახვილა იმ ფაქტზე, რომ ხანდაზმული ადამიანები ხშირად მიდრეკილნი არიან ისეთი პათოლოგიისკენ, როგორიცაა რკინადეფიციტური ანემია. მის შემთხვევაში შინაგანი ორგანოები ექვემდებარება ჟანგბადის შიმშილს, რაც იწვევს სწრაფი დაღლილობის, სისუსტისა და აპათიის გამოვლენას. სპეციალისტმა ხაზგასმით აღნიშნა: ანემიის პრევენციისთვის მნიშვნელოვანია რკინის სრულფასოვნად მიღება, რომლის მთავარი მიმწოდებელი არის საკვები. რკინით განსაკუთრებით მდიდარია საქონლის ხორცი, ცხვრის ხორცი, სუბპროდუქტები, ქათმის და ინდაურის ხორცი.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია შემეცნებითი მიზნებისთვის. უკუჩვენებების და გვერდითი მოვლენების შესახებ მიმართეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.