4 რეცეპტი, როგორ დაამარილოთ სალა სახლის პირობებში. ასე რბილი იქნება და სიცხე ვერ შეაშინებს

939

სალა მკვებავი და სასარგებლო პროდუქტია, მაგრამ ახალი სახით დიდხანს არ ინახება. დიდხანს რომ გამოიყენოთ, ღორის ცხიმი უნდა გაყინოთ ან მარილით დაამუშაოთ. Vivien გასწავლით, როგორ დაამარილოთ სალა სახლის პირობებში.

სალას დამარილება სახლის პირობებში

შპიკის მოსამზადებლად ცივი და თერმული დამუშავება შეგიძლიათ გამოიყენოთ. რეცეპტის არჩევისას ცხიმის სისქე და მასზე ხორცის არსებობა გაითვალისწინეთ. თუ სალას დიდი ხორციანი ფენა აქვს, გამოაცხვეთ ან მოხარშეთ.

სალა მარილწყალში

ინგრედიენტები:

  • 1 ახალი ღორის ცხიმი
  • ქვის მარილი
  • წიწაკების ნარევი (მარცვლები)
  • ხმელი დაფნის ფოთოლი
  • გაფილტრული წყალი

მომზადების წესი:

1. აიღეთ მინის ან მინანქრის ღრმა ქვაბი. ღორის ცხიმი დაჭერით და ქვაბში გადაიტანეთ.

2. ცივი წყალი დაასხით. ღორის ცხიმი მთლიანად უნდა დაიფაროს. სითხე ქვაბში გადაასხით და მარილი დაუმატეთ (1 ლ წყალზე 5 ს/კ მარილი). ადუღებამდე მიიყვანეთ.

3. ცხელ მარილწყალს სანელებლები დაუმატეთ. შემდეგ ცეცხლი გამორთეთ. სითხე გააცივეთ.

4. ღორის ცხიმს ცივი მარილწყალი დაასხით. 72 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

5. ვადის გასვლის შემდეგ სალა მარილწყლიდან ამოიღეთ. კარგად დაწურეთ. ცხიმის ნაჭრები პერგამენტის ქაღალდში გაახვიეთ და საყინულეში მოათავსეთ. როცა დაგჭირდებათ, საყინულიდან გამოიღეთ და გამოიყენეთ.

სალა ქილაში

ინგრედიენტები:

  • 1 ახალი ღორის ცხიმი
  • მსხვილი ქვის მარილი
  • დაფქული წიწაკა
  • მდოგვის მარცვლები
  • დაფნის ფოთოლი

მომზადების წესი:

1. ღორის ცხიმი ნაჭრებად დაჭერით. მარილი და წიწაკა მოაყარეთ.

2. ცხიმის ნაჭრები ქილაში ჩააწყვეთ. ფენებს შორის მდოგვის მარცვლები დაუმატეთ. დაფნის ფოთოლიც ჩადეთ. თავსახური დაახურეთ და ბნელ ადგილას 3 დღე შეინახეთ.

3. შემდეგ დაგროვებული სითხე ქილიდან გადაასხით. პლასტმასის თავსახური დაახურეთ და შეინახეთ.

სალა ხსნარში. მეთოდი თერმული დამუშავებით

ინგრედიენტები:

  • 1 ახალი ღორის ცხიმი
  • ქვის მარილი
  • წიწაკების ნარევი (მარცვლები)
  • გამხმარი დაფნის ფოთოლი
  • გაფილტრული წყალი

მომზადების წესი:

1. მინანქრის დიდ ქვაბში წყალი ჩაასხით და მარილი დაუმატეთ (3 ს/კ 1 ლ–ზე). აურიეთ მარილის კარგად გასახსნელად. ადუღებამდე მიიყვანეთ.

2. ღორის ცხიმი ნაჭრებად დაჭერით ისე, რომ ქილაში ადვილად მოათავსოთ.

3. ცხიმის ნაჭრები ცხელ ხსნარში ჩადეთ და 5 წუთი ხარშეთ. მოხარშული სალა თასზე გადაიტანეთ და გაგრილება აცადეთ. მარილწყალიც გააცივეთ.

4. ცივი სალა ქილებში ჩააწყვეთ. დაფნა და წიწაკის მარცვლები დაუმატეთ, ცივი მარილწყალი დაასხით და პლასტმასის თავსახური დაახურეთ.

5. ასეთი ქილა ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ გახსნათ და მიირთვათ.

თხელი სალა

ინგრედიენტები:

  • სალა
  • მარილი
  • ხმელი აჯიკა
  • წყალი

მომზადების წესი:

1. სალა ქერქით ქვემოთ მაგიდაზე დააწყვეთ. ბასრი დანით შუა ნაწილამდე ბადისებრად ჩაჭერით.

2. აჯიკა და მარილი უხვად წაუსვით. ალტერნატივად სხვა სანელებელი ნიორთან ერთად შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

3. რულეტივით დაახვიეთ და ძაფით შეკარით, რომ არ დაიშალოს. მინანქრის ჭურჭელში წყალი ჩაასხით, მარილი დაუმატეთ და აადუღეთ.

4. ცხელ მარილწყალში ცხიმის რულეტები ჩააწყვეთ და 40 წუთი ხარშეთ.

5. მოხარშული სალა თასზე გადაიტანეთ, პრესი დაადეთ და გაგრილება აცადეთ. შემდეგ პერგამენტის ქაღალდში გაახვიეთ და საყინულეში შეინახეთ.