2 რეცეპტი, როგორ დაამწნილოთ ყაბაყი სწორად, რომ არომატული და ხრაშუნა გამოვიდეს

599

ყაბაყის მწნილს, როგორც კიტრს, სასიამოვნო ხრაშუნა გემო აქვს. ოღონდ მის გასასხნელად ბევრი უნდა სცადოთ. რა თქმა უნდა, ისეთი მაგარი არ იქნება, როგორც მისი მწვანე ძმა, რადგან ამ ბოსტნეულს განსხვავებული ტექსტურა აქვს. გემრიელი ყაბაყით ხრაშუნს მაინც შეძლებთ. მთავარია, სწორად მოამზადოთ. Vivien გასწავლით, როგორ დაამწნილოთ გემრიელი ყაბაყი ზამთრისთვის.

დღევანდელი რეცეპტებით გემრიელ და არომატულ ნამზადს მოამზადებთ. მათ განუმეორებელ გემოსთან და არომატთან კონკურენცია ძალიან რთულია. ასეთი ყაბაყი ზამთარში სუფრაზე ნომერ პირველი წასახემსებელი იქნება.

როგორ მოხუფოთ გემრიელი ყაბაყი ზამთრისთვის: 2 რეცეპტი

სწრაფად დამწნილებული ყაბაყი

ინგრედიენტები:

  • 1,5 კგ ყაბაყი
  • 3 ტოტი ოხრახუში
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 6 ს/კ ძმარი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 3 ს/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. ყაბაყი კარგად გარეცხეთ. 1 სმ სისქის რგოლებად დაჭერით. ბოსტნეულს წყალი დაასხით. 2 საათი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. ყაბაყი გაწურეთ, ზედმეტი სითხე მოაშორეთ.
  2. ოხრახუში კარგად გარეცხეთ. სამლიტრიანი ქილის ძირში ჩააფინეთ. ზემოდან დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. ყაბაყის ნაჭრები ქილაში ჩააწყვეთ. მდუღარე წყალი დაასხით. თავსახური დააფარეთ და 20 წუთი გააჩერეთ.
  3. სითხე ქილიდან ქვაბში ჩაასხით. შაქარი და მარილი დაუმატეთ და აურიეთ. მიღებული ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ. სუფრის ძმარი ჩაასხით და აურიეთ. 1 წუთში ქურა გამორთეთ.
  4. ცხელი მარინადი ყაბაყს დაასხით. თავსახური მჭიდროდ დაახურეთ. ქილა გადააბრუნეთ. სამზარეულოში სრულად გაცივებამდე გააჩერეთ. მზადაა!

არომატული ყაბაყი ზამთრისთვის

ინგრედიენტები:

  • 1,7 კგ ყაბაყი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 15 გ კამა
  • 15 გ ოხრახუში
  • 2 ალუბლის ფოთოლი
  • 1 პირშუშხას ფოთოლი
  • 5 შავი წიწაკის მარცვალი
  • 2 ბაჰარის წიწაკის მარცვალი
  • 1 ლ წყალი
  • 25 გ შაქარი
  • 15 გ მარილი
  • 15 მლ სუფრის ძმარი

მომზადების წესი:

  1. სტერილურ ქილებში გარეცხილი კამა და ოხრახუში, ალუბლის და პირშუშხას ფოთლები ჩააწყვეთ. წიწაკის მარცვლები დაუმატეთ. დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ. ნიორი გაასუფთავეთ, მსხვილად დაჭერით და ქილაში ჩაყარეთ.
  2. ყაბაყი კარგად გარეცხეთ. 1,5 სმ სისქის რგოლებად დაჭერით. ბოსტნეულს ქილაში აურიეთ, მჭიდროდ ჩააწყვეთ.
  3. 0,5 ლ წყალი ქვაბში ჩაასხით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. მდუღარე წყალი ქილაში ჩაასხით. გასტერილებული თავსახური დააფარეთ. 10 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. შემდეგ წყალი ქვაბში გადაასხით.
  4. 0,5 ლ წყალი დაუმატეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. მდუღარე წყალი ყაბაყს დაასხით. თავსახური დააფარეთ. 10 წუთის შემდეგ წყალი ისევ ქვაბში გადაასხით.
  5. წყლით სავსე ქვაბი ქურაზე დადეთ. როგორც კი ადუღდება, შაქარი და მარილი დაუმატეთ. სუფრის ძმარი ჩაასხით. კარგად აურიეთ. კიდევ ერთხელ ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  6. ყაბაყს ცხელი მარინადი დაასხით. თავსახურით მოხუფეთ. კარგად შეანჯღრიეთ, რომ სანელებლების ნარევი თანაბრად განაწილდეს. ქილა გადააბრუნეთ და პირსახოცით შეფუთეთ. სრულად გაცივებამდე გააჩერეთ. მზადაა!

ამ ზაფხულს ორივე რეცეპტი სცადეთ. დრო გაქვთ, რომ ყაბაყი წარმატებულად დაამწნილოთ. ინსტრუქცია ზუსტად დაიცავით და ყველაფერი გამოგივათ.