მარწყვის სეზონი გახურებულია. კარგი საბაბია, რომ მარტივი პეროგი მარწყვით, შარლოტა გამოაცხოთ. ცომეული ახალი კენკრით გემრიელი და არომატული გამოდის. Vivien ამ რეცეპტის გამოცდას დაჟინებით გირჩევთ.
მარტივი პეროგი მარწყვით
მარწყვის შარლოტა რომ მოამზადოთ, მინიმუმი ჩვეული ინგრედიენტები და კარგი განწყობა გჭირდებათ. გარწმუნებთ, პეროგი იმ შემთხვევაშიც გამოვა, თუ ადრე ცომეული არასდროს გამოგიცხვიათ. ტყუილად არ ამბობენ, რომ ყველაფერი გენიალური მარტივია!
ინგრედიენტები:
- 200 გ ხორბლის ფქვილი
- 40 გ სიმინდის სახამებელი
- 3 კვერცხი
- 140 გ შაქარი
- 150 გ არაჟანი
- 30 მლ მცენარეული ზეთი
- 2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 500 გ ახალი მარწყვი
- ვანილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. მარწყვი გარეცხეთ, ყუნწები მოაშორეთ და თითოეული კენკრა ოთხ ნაწილად გაჭერით.
2. კვერცხი და შაქარი მიქსერით ათქვეფეთ, რომ მასა გათეთრდეს და ზომაში გაიზარდოს. ჩვეულებრივ, ამისთვის 5-7 წუთი საკმარისია. კვერცხს არაჟანი, ვანილი და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. ყველაფერს კარგად აურიეთ.
3. ხორბლის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და სიმინდის სახამებელი ცალკე ათქვეფეთ. მიღებული მშრალი ნარევი ცომს დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
4. ღუმელი 170 გრადუსამდე გააცხელეთ. საცხობ ფორმას მცენარეული ზეთი წაუსვით, მასში ცომის ნახევარი ჩაასხით, შემდეგ მარწყვი დაუმატეთ. შემდეგ დარჩენილი ცომი ჩაასხით, ოდნავ გაასწორეთ.
5. შარლოტა მარწყვით 45 წუთი აცხვეთ. თქვენი ღუმელის მუშაობით იხელმძღვანელეთ. მომზადების შემდეგ პეროგს გაგრილება აცადეთ. სუფრაზე გატანამდე ცომეულს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და პიტნით გააფორმეთ. გემრიელად მიირთვით.
მარტივი პეროგი მარწყვით: რედაქციის რჩევა
რეცეპტი კარგია იმით, რომ მარწყვის ნაცვლად აბსოლუტურად ნებისმიერი კენკრა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ზაფხულში ეს შეიძლება იყოს მარწყვი, მოცვი, მაყვალი, მოცხარი და ბევრი სხვა. ყველაფერი თქვენს გემოვნებაზე დამოკიდებულია.
თუ კენკრა ან ხილი არ გაქვთ, ამ ცომის საფუძველზე უხილო პეროგი მოამზადეთ. ვანილით ნაზი და არომატული გამოვა. ვანილის ნაცვლად დარიჩინი შეგიძლიათ დაუმატოთ. თუ რამდენიმე ვაშლის ნაჭერს დაუმატებთ, ნამდვილი კლასიკური შარლოტა გამოვა.