მსუბუქი ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე, რომელიც სტუმრებს ჭკუიდან გადაიყვანს

880

ადრე ჩიზქეიქს არ ვაკეთებდი, რადგან მოსამზადებლად ძალიან რთული მეჩვენებოდა. საფუძველიც უნდა მოამზადო და კრემიც, სწორად გამოაცხო, ზედა ფენაზე პომადურა იდეალურად წაუსვა. შემდეგ ჩემს ცხოვრებაში შემოიჭრა ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე ორცხობილით. წარმატებულმა რეცეპტმა ამ დესერტზე წარმოდგენა შემიცვალა. გიზიარებთ აღმოჩენას!

ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე ორცხობილით

ჩიზქეიქი რომ გააკეთოთ, დესერტის მომზადების განსაკუთრებული უნარების ფლობა საჭირო არაა. პროდუქტები გასაგებია, ხოლო რეცეპტი მარტივი. თამამად შეგიძლიათ სამზარეულოს ხელსაწყოებით შეიარაღდეთ და რაღაც ახალი სცადოთ.

ინგრედიენტები:

  • 240 გ ფხვიერი ორცხობილა
  • 75 გ კარაქი
  • 350 გ მდნარი ყველი
  • 400 გ შოკოლადი–კაკლის პასტა
  • 40 გ შაქრის ფხვნილი
  • 230 მლ ცხიმიანი ნაღები

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, ჩიზქეიქის საფუძველი მოამზადეთ. ფხვიერი ორცხობილა დააქუცმაცეთ და გამდნარი კარაქი აურიეთ. რამდენიმე ორცხობილა და ცოტა ორცხობილის ნაფშვენი გასაფორმებლად გადადეთ. ეს აუცილებელი ეტაპი არაა.

ორცხობილის ნაფშვენი საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. წინასწარ ფორმის ძირში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. რეცეპტში 20 სმ დიამეტრის ფორმა გამოიყენება.

2. ორცხობილა ჩატუმბეთ, რომ სწორი ფენა მიიღოთ. ეს მომავალი ჩიზქეიქის საფუძველია. მინიმუმ 1 საათი მაცივარში შეინახეთ სტაბილიზაციისთვის.

3. მდნარი ყველი, შაქრის ფხვნილი და 250 გ შოკოლადი–კაკლის პასტა დააბლენდერეთ. პასტა მოხარშული შესქელებული რძით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ.

4. 35%–იანი ნაღები რბილი პიკის მიღებამდე ცალკე ათქვეფეთ. ნაღები და ყველის ნარევი ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ და ორცხობილის ბაზაზე გადაიტანეთ.

5. კოვზით კრემი გაასწორეთ და ჩიზქეიქი რამდენიმე საათით მაცივარში შეინახეთ. უმჯობესია, დესერტი მთელი ღამე სიცივეში გააჩეროთ.

6. გაფორმებამდე დესერტი 1 საათი საყინულეში შეინახეთ. დარჩენილი შოკოლადი–კაკლის პასტა მიკროტალღურ ღუმელში ან წყლის ორთქლზე გაადნეთ და ჩიზქეიქს წაუსვით. 15 წუთი მაცივარში გასაგრილებლად შეინახეთ.

7. დანით ჩიზქეიქის გვერდები ფორმას მოაშორეთ. ფორმა მოხსენით. თუ პასტა დაგრჩათ, ჩიზქეიქის კიდეები გააფორმეთ, რომ დესერტიდან ლამაზად ჩამოიწვეთოს. ზემოდან კიდეებში ფხვიერი ნაფშვენი მოაყარეთ, შუაში მთელი ორცხობილა დაადეთ. ნაღების ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე მზადაა!

ასეთი ჩიზქეიქი კარგია იმით, რომ შემავსებლით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. მაგალითად, მზა დესერტი გემოვნებით შეგიძლიათ მორთოთ. ზაფხული ხილით და კენკრით მდიდარია. ჩიზქეიქს ზემოდან ახალი მარწყვი, მოცვი და შოკოლადი შეგიძლიათ დაადოთ. გემრიელი და მორთული გამოვა.

თავად ნაღების მასასაც შოკოლადის ნატეხები შეგიძლიათ დაუმატოთ, თუ გიყვართ. ასეთ ჩიზქეიქს იდეალურად უხდება ორცხობილა „ორეო“. თავად ორცხობილიდან ჩიზქეიქის საფუძველს ხშირად ამზადებენ, ხოლო პომადურას, რომელიც ორცხობილებს აწებებს, ნაღების მასას უმატებენ. თითებს ჩაიკვნეტთ!