კვერცხზე ფასის მატების გათვალისწინებით, ბევრი დიასახლისი კვერცხის მომარაგებას ცდილობს. მათ იციან ხრიკი, როგორ შეინახონ ახალი კვერცხი მაქსიმალურად დიდხანს. როგორ გავზარდოთ კვერცხის შენახვის ვადა მაცივარში?
პროდუქტის გაფუჭების რომ არ შეგეშინდეთ, მზესუმზირის ზეთი გამოიყენეთ. მისი დახმარებით კვერცხის ყიდვიდან 1 თვის შემდეგაც გემრიელად შემწვარ ერბოკვერცხს მიირთმევთ.
ხრიკი კვერცხის შენახვის ვადის გასაზრდელად
დროის ჩარჩო
სახლის კვერცხი 3 თვემდე შეგიძლიათ შეინახოთ და არ შეგეშინდეთ, რომ გაფუჭდება. რაც შეეხება მაღაზიაში ნაყიდ კვერცხს, ის ყიდვიდან არაუგვიანეს 25-ე დღეს უნდა გამოიყენოთ. ეს კვერცხის შენახვის ვადაა, რომელიც თაროზე და არა მაცივრის კარზე ინახება. კარზე შენახვისას უფრო სწრაფად ფუჭდება. უსიამოვნო შედეგის მიზეზია ტემპერატურის მუდმივი ცვლილება, რაც მაცივრის გახსნისას და დახურვისას ხდება.
გამოცდილი ხრიკი
კვერცხი დიდხანს ახალი რომ დარჩეს, ერთი მარტივი ხრიკი გამოიყენეთ. ამ ხრიკის გამოყენებაში რთული არაფერია. აიღეთ მზესუმზირის ზეთი და კვერცხს უხვად წაუსვით. ზეთის სქელი ფენა კვერცხის დამცავი ფირი გახდება და მისი შენახვის ვადას გაზრდის.
პატარა ხრიკები
- გაურეცხავი კვერცხი შეინახეთ. გარეცხვისას ბაქტერიებთან ერთად ნაჭუჭს დამცავი გარსიც შორდება. შედეგად, ახალი პათოგენური ბაქტერიებისთვის გზა იხსნება და კვერცხში სწრაფად აღწევს. გირჩევთ, კვერცხის ნაჭუჭი გამოყენების წინ გარეცხოთ.
- კვერცხი წვეტიანი ბოლოთი ქვემოთ ჩადეთ. მაცივარში კვერცხის მდებარეობას დიდი მნიშვნელობა აქვს. სპეციალისტები გირჩევთ, რომ კვერცხი სქელი ნაწილით ზემოთ შეინახოთ. ასეთი მდებარეობა კვერცხის გულის ცენტრში მოთავსებას ხელს უწყობს.
კვერცხის სწორად შენახვის წესების დაცვისას შენახვის ვადის მნიშვნელოვნად გაზრდას შეძლებთ. მზესუმზირის ზეთიც არ დაგავიწყდეთ. ის აუცილებელია საიმედო გარსის შესაქმნელად, რაც ნაჭუჭში ბაქტერიების მოხვედრას შეაფერხებს. ეს წლების მიერ გამოცდილი ხრიკია, რომელიც ნამდვილად მუშაობს.