უნაზესი კარაქის კრემი კვერცხით. იდეალურია ნებისმიერი ნამცხვრისთვის

491

კარაქის კრემი შესქელებული რძით ჩემი ფავორიტი რეცეპტია. 1 ქილა შესქელებულ რძეზე მხოლოდ 250-300 გრამ რბილ კარაქს ვიყენებ და მიქსერით ვთქვეფ, რომ ერთიანი მასა მივიღო. ხარისხიანი პროდუქტების გამოყენებისას იდეალური კრემი გამოდის. დიდხანს თქვეფა საჭირო არაა, რომ კრემი არ აიჭრას. ასეთი კრემი სწრაფად მზადდება და ტორტი უფრო ნაზი და გემრიელი ხდება. თუ დესერტის გაფორმება გსურთ, სხვა კრემის მომზადება მოგიწევთ.

Vivien ალტერნატივად გთავაზობთ კარაქის კრემს, რომელშიც ბეზე შედის. გიზიარებთ დეტალურ რეცეპტს.

კარაქის კრემი ბეზეთი

კვერცხის ცილები შაქართან ერთად შვეიცარული მეთოდით უნდა ათქვიფოთ. წინასწარ წყლის ორთქლზე შეთბობა მოგიწევთ. აკონტროლეთ, რომ ზედმეტად არ გაცხელდეს, რომ ტორტის ნაცვლად ტკბილი ომლეტი არ მიიღოთ. ამ კრემით ტორტის ზედაპირი შეგიძლიათ გაასწოროთ, რომ შემდეგ დეკორით დაფაროთ. კრემი ელასტიური და გამძლეა, მისგან ადვილად გამოძერწავთ ფურცლებს, კოკრებს, პატარა დეტალებს ტორტის გასაფორმებლად.

ინგრედიენტები:

  • 5 ქათმის კვერცხი
  • 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  • 5 მლ კონიაკი ან 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 400 გ კარაქი

მომზადების წესი:

1. კრემის მომზადებამდე კარაქი მაცივრიდან გამოიღეთ. თეფშზე დადეთ და ოთახის ტემპერატურამდე დარბილებას დაელოდეთ. ამ პროცესს რამდენიმე საათი დასჭირდება.

2. სუფთა თასი კარგად გაამშრალეთ. მაღალი ქვაბი აიღეთ და 1/3 წყლით გაავსეთ. ქურაზე დადგით და წყალი გააცხელეთ.

3. კვერცხის ცილები და გულები დააცალკევეთ. კვერცხის ცილებს შაქარი დაუმატეთ და წყლის ორთქლზე დადეთ. გაითვალისწინეთ, რომ თასის ძირს წყალი არ უნდა ეხებოდეს. მორევა არ შეწყვიტოთ. მასა 50 გრადუსამდე გააცხელეთ, შაქარი ბოლომდე უნდა გადნეს.

4. შემდეგ თასი მაგიდაზე გადმოიტანეთ და მასა მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე ათქვეფეთ. სქელი და მყარი ქაფი უნდა მიიღოთ. დაახლოებით 10 წუთით თქვეფეთ. ამ დროში ნარევი ოთახის ტემპერატურამდე შეგრილდება.

5. ათქვეფა არ შეწყვიტოთ ისე, კარაქის ნაჭრები თითო–თითო დაუმატეთ. კარაქის მასაში შერევის შემდეგ მორიგი ნაჭერი დაუმატეთ. ასე იდეალურ კონსისტენციას მიიღებთ. ერთდროულად ბევრი კარაქი ცილოვან მასას არ დაუმატოთ.

6. ბოლოს ცოტა კონიაკი ან ვანილის ექსტრაქტი დაუმატეთ და ათქვეფეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. კრემი მზადაა!

კარაქის კრემის რეცეპტი: რედაქციის რჩევა

კრემის გემოს გასამრავალფეროვნებად კარამელი ან შოკოლადი დაუმატეთ. წინასწარ წყლის ორთქლზე გაადნეთ. ზედმეტად ცხელი შოკოლადი არ დაუმატოთ. მზა კრემს საკვები საღებავიც შეგიძლიათ დაუმატოთ, თუ გარკვეული ფერის მიღება გსურთ. შეგიძლიათ კრემი რამდენიმე თასში გადაანაწილოთ და თითოეულს სხვადასხვა ფერი დაუმატოთ, რომ დესერტი ფერადი კრემით გააფორმოთ.

მზა კრემი დახურულ კონტეინერში მაცივარში შეინახეთ. ცივი კრემი მაგრდება, მაგრამ სითბოში რბილდება, ოღონდ ფორმას არ კარგავს. ელასტიური კრემი სტრუქტურას არ კარგავს და მისგან მომზადებული დეკორი ოთახის ტემპერატურაზე გარეგნობას ინარჩუნებს.

ამ რეცეპტით კარაქის კრემის მომზადება ძალიან მარტივია. სცადეთ და ამაში თავად დარწმუნდებით!