ვამზადებ ნივრიან სოკოს, რომელიც გემოთი ხორცს არ ჩამოუვარდება. მარტივი რეცეპტი

1026

სოკო ნივრით იდეალური წასახემსებელია, რომელიც თითქმის ნებისმიერ გარნირს უხდება. ვეგეტარიანელები აღფრთოვანდებიან: ხშირად მათი კერძები ხორცს ვერ შეეჯიბრება. სწრაფად, მარტივად და აკურატულად ვამზადებთ. მართალია, უფრო სწრაფად შევჭამთ, მაგრამ ეს უკვე სხვა ისტორიაა.

სოკო ნივრით – ქამა სოკო პატარა მაღაზიაშიც შეგიძლიათ იპოვოთ. მისი ფასი არ იკბინება. ცოტამ თუ იცის სოკოს კარგი რეცეპტები. კვერცხთან ერთად შეწვა ან კარტოფილის დამატება. ალბათ, ამით მორჩა. Vivien გთავაზობთ სიტუაცია გამოასწოროთ და მოამზადოთ დამოუკიდებელი კერძი, რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ქამა სოკო
  • 5 კბილი ნიორი
  • 1 ხახვი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 30 გ კარაქი
  • 60 მლ თეთრი ღვინო
  • 1 ჩ/კ პაპრიკა
  • 1 ჩ/კ ყავისფერი შაქარი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ნიორს დანის ბრტყელი მხრიდან ჩააწექით, გაწმინდეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ხახვი გაასუფთავეთ და პატარა კუბებად დაჭერით. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ. ხახვი და ნიორი ჩაყარეთ და გამჭვირვალებამდე შეწვით.
  2. ქამა სოკო კარგად გარეცხეთ და ცოტა გაამშრალეთ, შემდეგ ხახვს დაუმატეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ პატარა ან საშუალო ზომის სოკო უკეთესია. დიდი სოკოს მომზადება მოუხერხებელია, თან ლამაზად არ გამოიყურება. სოკო 7 წუთით შეწვით.
  3. მარილი, წიწაკა და პაპრიკა დაუმატეთ, თეთრი ღვინო დაასხით. 3 წუთში ერთხელ აურიეთ. ასე ქამა სოკო 10 წუთით ამზადეთ. გვჭირდება, რომ სოკო თხელი ფირით დაიფაროს, რაც მზაობის ნიშანია. ასევე ნიშანია, რომ ყველა საჭირო გემოთი გაჯერებულია.
  4. ოხრახუში წვრილად დაჭერით და ნახევარი სოკოს დაუმატეთ. მწვანილი, სოკო და მიღებული სქელი სოუსი აურიეთ. ქურა გამორთეთ. სოკო ღრმა ჭურჭელში გადაიტანეთ. სუფრაზე გატანამდე დარჩენილი ოხრახუში მოაყარეთ. ასე კერძს ახალი მწვანილის არომატს შემატებთ.

ნივრიანი სოკო როგორც სადღესასწაულოდ, ასევე ყოველდღიურად შეგიძლიათ მიირთვათ. შეგიძლიათ მეტი სანელებელი დაუმატოთ და სხვა წასახემსებლები აურიოთ, მაგალითად, სტაფილო კორეულად. ძალიან კარგი გამოვა. მთავარია, სიცხარეში არ გადააჭარბოთ. მომზადებამდე ცოტა ხნით ადრე რამდენიმე ნაჭერი კარაქი შეგიძლიათ დაუმატოთ. ასე არ დაიწვება, მთელ გემოს კერძს მისცემს და სოუსს გაასქელებს. სოკო დარბილდება და სინაზეს ბოლო წვეთამდე შეიწოვს. მსუბუქ კარტოფილის პიურეს იდეალურად ეთავსება. გემრიელად მიირთვით!