2 შვილის დედამ რძიანი ფაფის მომზადება მასწავლა. წარმატების გასაღები წესების დაცვაშია

327

ამ დღეებში მინდოდა თავი მეგრძნო პატარა გოგონად, რომელზეც არაფერია დამოკიდებული. სხვა სიტყვებით, ბავშვობაში დაბრუნება და ყველაფერის დავიწყება მსურდა. ჩვეულებრივ, ამ დროს ვამზადებ გემრიელობას, რომელსაც ბავშვობაში ხშირად მივირთმევდი. ინტერნეტში შევედი: როგორ მოვხარშო რძიანი ფაფა? დიდი ხანია არ გამიკეთებია, ამიტომ ყველა ნიუანსის გაგება მსურდა.

როგორ მოვხარშოთ რძიანა ფაფა – რა შეიძლება იყოს რძიანი ფაფის მომზადებაზე მარტივი? მარცვლეული ჩაყარეთ, რძე დაასხით და ქურაზე დადგით. თითქოს, რთული არაფერია, მაგრამ კულინარიულ საქმეში ნიუანსებს გვერდს ვერ აუვლით. ბოლოს რძიანი ბრინჯის ფაფა ბავშვობაში ვჭამე. ბაღებში ხშირად ამზადებენ. მართალია, ყველა ბავშვს არ მოსწონს. სამაგიეროდ, შემდეგ ნოსტალგიით იხსენებენ. ფაფის მოსამზადებლად რძე უნდა აადუღოთ და შაქარი და ცოტა მარილი გემოს დასაბალანსებლად დაუმატოთ. შემდეგ რძეს კარგად გარეცხილი თეთრი ბრინჯი დაუმატეთ. თუ მხოლოდ ერთ პორციას ამზადებთ, რამდენიმე წუთით მოხარშვა საკმარისია. ქურა გამორთეთ, თავსახური დაახურეთ და 20–30 წუთით გააჩერეთ. ამ დროში გასივდება და რძის გემოს შეიწოვს. ცოტა ვანილი დაუმატეთ, რომ უფრო არომატული და ნაზი გამოვიდეს.

რძიანი ფაფის მომზადების თავისებურებები – რძიან ფაფას ბოლომდე მოხარშვა არ სჭირდება. თავსახურის ქვეშ უნდა გააჩეროთ, რომ რძით გაივსოს. ქვაბი ქურიდან მანამ გადმოდგით, სანამ სითხე არ დარჩება, ვიდრე შემდეგ. საუკეთესო ეფექტისთვის ქვაბი პირსახოცში შეფუთეთ, რომ მარცვლეული კონცენტრირებულ სითბოში გააჩეროთ. ამ პრინციპით ნებისმიერი ფაფა შეგიძლიათ მოამზადოთ. მაგალითად, ერთ დიასახლისთან ასეთი პროპორციები ვნახე. 1 ლ რძეზე მხოლოდ 7-8 ს/კ შვრიის ფანტელები უნდა აიღოთ. რძის ადუღებიდან 1–2 წუთით ხარშოთ, შემდეგ გააჩეროთ. ფაფა კერამიკის თასში შეგიძლიათ გადაიტანოთ და პარკი დააფაროთ. საღამოს შეგიძლიათ მოამზადოთ და დილამდე მაცივარში შეინახოთ. დილით მიკროტალღურ ღუმელში შეათბეთ. გემოს და ტექსტურას არ დაკარგავს. თუ მანანის ბურღულის მოხარშვა გსურთ, მხოლოდ 4 ს/კ 1 ლ რძეზე აიღეთ. მოხარშეთ იმავე სქემით: ფაფა რამდენიმე წუთით მოხარშეთ, შემდეგ თავსახური დაახურეთ და 20 წუთით გააჩერეთ.

ბრინჯთან სხვა პროპორციებია. მარცვლეული ჭიქაში გაზომეთ. 1 ლ რძეზე 1 ჭიქა ბრინჯი აიღეთ. ბევრი რამ მარცვლეულის სახეობაზეა დამოკიდებული. იდეალურია გაპრიალებული მრგვალი ბრინჯი. ყავისფერი და სხვა სახეობა რძიანი ფაფისთვის შეუფერებელია. ნაზი არ გამოვა. რძეზე ქერიც შეგიძლიათ მოამზადოთ, თუმცა ბევრს არ უყვარს. ოღონდ არა ქურაზე, არამედ ღუმელში მოამზადეთ. ღუმელი 200 გრადუსამდე გაახურეთ და გამორთეთ. საჭირო რაოდენობის ქერი გარეცხეთ, თუჯის ქვაბში ჩაყარეთ. რძე ან წყალი, მარილი და კარაქი დაუმატეთ. თავსახური დაახურეთ და შედგით ღუმელში, რომელიც თანდათან ცივდება. დილით მზა, გემრიელი და ჯერ კიდევ თბილი ფაფა ღუმელიდან გამოიღეთ.

როგორ მოვამზადოთ რძიანი ფაფა – რძიანი ფაფის მომზადების პრინციპი იგივეა, მაგრამ ყველა დიასახლისი განსხვავებულად ამზადებს. ექსპერიმენტები ჩაატარეთ, რომ თქვენთვის საუკეთესო ფაფა მოამზადოთ.