ჟელეს რეცეპტი ტიკტოკიდან, რომელმაც ინტერნეტი ააფეთქა. სტუმრებს ნამდვილად გააოცებთ

223

ყველა დიასახლისი არ აღიარებს მზა ჟელეს პაკეტში. პირველ რიგში, ამ დესერტს არც თუ ისე სასიხარულო შემადგენლობა აქვს. მეორეც,თავადაც მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ. რა საჭიროა მაღაზიაში ყიდვა? პასუხის გაცემას ვჩქარობთ. ასეთი ჟელედან უჩვეულო დესერტი შეგიძლიათ მოამზადოთ. რეცეპტმა ტიკტოკი ააფეთქა, ამიტომ დანაშაული იქნება, თუ არ გაგიზიარებთ.

ჟელე პაკეტში – რა შეიძლება იყოს უფრო მარტივი მოსამზადებელი, ვიდრე ჟელე პაკეტში? იდეალური ვარიანტია, თუ ქურასთან დიდხანს დგომა არ გიყვართ. ჩვეულებრივ, ფხვნილს ცხელი წყალი უნდა დაასხათ, სანამ გრანულები არ გაიხსნება. შემდეგ სითხე ფორმებში უნდა ჩაასხათ და მაცივარში შეინახოთ. როგორც წესი, ასეთი ჟელეს შემადგენლობაში შედის ჟელატინი, შაქარი, ლიმონმჟავა, ხილის ფხვნილი და საკვების საღებავი. რა თქმა უნდა, შინ მომზადებული უფრო სასარგებლოა. მაგალითად, ნებისმიერ ჟელისებრ კომპონენტს სახლის წვენი შეგიძლიათ დაასხათ და ნაყიდზე არანაკლები ჟელე გააკეთოთ.

თითქოს, პაკეტის ჟელესთან ყველაფერი გასაგებია. რით შეუძლია თქვენი გაკვირვება? აღმოჩნდა, რომ ასეთი დესერტი სხვაგვარად შეგიძლიათ მოამზადოთ და მისი ტექსტურა შეცვალოთ. რეცეპტმა ტიკტოკი ააფეთქა და სხვა სოციალურ ქსელებში სწრაფად გავრცელდა. მარტივად მზადდება, რამდენიმე წუთში იჭმება. მომზადება სცადეთ.

როგორ მოვამზადოთ ჟელეს სუფლე

ინგრედიენტები:

  • 2 პაკეტი ნებისმიერი ჟელე
  • 1 ჭიქა წყალი

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, წყალი კარგად გააცხელეთ. ცხელი უნდა იყოს.
  2. წყალი და ჟელეს ფხვნილი აურიეთ. ღრმა თასი გამოიყენეთ.
  3. ნარევი მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ. დიდხანს ათქვეფა მოგიწევთ, თითქოს კვერცხის ცილებს თქვეფავთ.
  4. თანდათან ნარევი აქაფდება და გასქელდება. ამის მიღწევა გვსურს. 10-15 წუთის შემდეგ მიღებული ნარევი ფორმებში ჩაასხით და მაცივარში შეინახეთ. 30 წუთში დესერტი მზად იქნება.

რა დესერტი მივიღეთ? მოსაზრებები გაიყო: ზოგი ზეფირს უწოდებს, ზოგი მარშმელოუს. ვფიქრობთ, რომ პაკეტის ჟელედან რაღაც სუფლეს მსგავსი შეგიძლიათ გააკეთოთ. მომზადების განსხვავებული მეთოდი დესერტის ტექსტურას ცვლის. ჰაეროვანი მასით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. მაგალითად, ტორტის ან სხვა დესერტის შუაფენად გამოიყენეთ. ჟელეს სუფლეს ორივე მხრიდან ორცხობილები დააკარით და ერთგვარ სენდვიჩს მიიღებთ. ამ დესერტს დიდი პოტენციალი აქვს. სხვადასხვა სახის ჟელე შეგიძლიათ აურიოთ და მათი კომბინაციები მიირთვათ. მთავარია, მომზადებისას წყალი გამოიყენოთ. თუ ჟელეს ცხელ რძეს დაუმატებთ, სუფლე არ გამოვა. მეტიც, შეიძლება გააფუჭოთ, რადგან ჟელეში შემავალი ლიმონმჟავა რძის შედედებას ხელს უწყობს. არ გარისკოთ.