ბავშვები ტორტს „პანჩოს“ ისე მიირთმევენ, თითქოს მთელი დღე არაფერი უჭამიათ. ოჯახის საყვარელი დესერტი

249

შვილიშვილი პალტოს გაუხდელად ოთახში შემოვარდა. „გამარჯობა, ბებია! ხვალ მთელი გუნდი მოვალთ. გახსოვს, ტორტი რომ გააკეთე შენს დაბადების დღეზე. ტორტი „პანჩო“ ცხობის გარეშე? ბებო, გთხოვ, ისევ გააკეთე!“ – და მაშინვე მეტეორივით გაიქცა.

ტორტი „პანჩო“ ცხობის გარეშე – მერე რა? გავაკეთებ. აღსანიშნავია, რომ მარტივად კეთდება. თქვენც შეგიძლიათ მოამზადოთ ტორტი „პანჩო“ ცხობის გარეშე.

ინგრედიენტები:

  • 500-600 გ ბისკვიტის მზა ფენები ან ორცხობილა (მაგალითად, კრეკერი)
  • 300-400 გ გაყინული უკურკო ალუბალი

კრემის ინგრედიენტები:

  • 500 გ არაჟანი (20-15%)
  • 150-180 გ შაქარი
  • 1 ს/კ კაკაო
  • 5 ს/კ წყალი

გასაფორმებელი ინგრედიენტები:

  • 100 გ არაჟანი
  • 2 ს/კ შაქარი

ჭიქურის ინგრედიენტები:

  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ კაკაო
  • 3 ს/კ წყალი

პროდუქტები მომარაგებულია. დროა, ტორტის მომზადება დაიწყოთ.

მომზადების წესი:

  1. აიღეთ კონუსის ფორმის თასი, რომლის ძირის დიამეტრი უფრო პატარაა, ვიდრე კიდის დიამეტრი. პარკი ჩააფინეთ, მარაგი დატოვეთ, რომ მასში მთელი ტორტი შეფუთოთ.
  2. ბისკვიტი წინასწარ შეგიძლიათ გამოაცხოთ, მაგრამ ნაყიდით უფრო მარტივია. ბისკვიტის ფენები პატარა ნაჭრებად დაჭერით. ბისკვიტის ნაჭრები სამ არატოლ ნაწილად დაყავით: თასის ძირში ყველაზე ნაკლები ჩააფინეთ, რადგან ნაკლები დიამეტრი აქვს.
  3. არაჟანი და შაქარი სათქვეფით აურიეთ, სანამ შაქარი არ გაიხსნება. კოვზი კაკაო და 5 კოვზი წყალი აურიეთ და 30 წამით მიკროტალღურ ღუმელში გააცხელეთ. როგორც კი ნარევი გაგრილდება, ტკბილი არაჟნის მასაში ჩაასხით და აურიეთ.
  4. ბისკვიტის პირველ ფენას ცოტა არაჟანი–შოკოლადის კრემი წაუსვით. ნახევარზე ცოტა ნაკლები ალუბალი მოაყარეთ. კენკრას გაყინვისას ცოტა შაქარს ვურევ, რომ ერთმანეთს არ შეეწებოს. ასე ალუბლის ფენისთვის დამატებითი შაქარი არ მჭირდება.
  5. ისევ ბისკვიტის ნაჭრები, ოღონდ უფრო მეტი, როგორც კრემი, რადგან ფორმა ფართოვდება. შემდეგ დარჩენილი კენკრა, შემდეგ დარჩენილი ბისკვიტი და კრემი.
  6. ტორტის ზედაპირი სპატულით გაასწორეთ. პარკში გაახვიეთ და მაცივარში შეინახეთ. 1–2 საათით გააჩერეთ, რომ მთელი ტორტი კარგად დაინამოს.
  7. როგორ ამოვიღოთ ტორტი თასიდან? მარტივია. ზედა პარკი მოაშორეთ, თასს ზემოდან თეფში დაადეთ და გადმოატრიალეთ ისე, რომ ტორტი თეფშზე მოხვდეს. თითქმის მზა ტორტს პარკი მოაშორეთ და გასაფორმებლად კრემი მოამზადეთ.
  8. 100 გ არაჟანი და 2 ს/კ შაქარი ათქვიფეთ. თეთრი კრემით ტორტის გვერდები და ზედა ნაწილი დაფარეთ.
  9. ბოლო შტრიხი, ჭიქური. ჭიქური მოამზადეთ, სანამ ტორტი მაცივარში ისვენებს. 1 ს/კ კაკაო და შაქარი 3 ს/კ წყალს აურიეთ და 30 წამით მიკროტალღურში შედგით.
  10. ჭიქურს აურიეთ, პარკში გადაიტანეთ, კუთხე პატარაზე გადაჭერით. ხელნაკეთი საკონდიტრო ტომარა მზადაა. ხელი მოუჭირეთ და დესერტის ზედა ნაწილიდან სპირალი მოხაზეთ, რომელიც ქვემოთ ფართოვდება. კანაპეს ჩხირით ცენტრიდან ქვემოთ ხაზები გაავლეთ, შემდეგ ქვემოდან ზემოთ. ერთგვარი ტალღოვანი სურათი გამოვა. ტორტი 2–3 საათით მაცივარში დაასვენეთ და სუფრა ჩაის წვეულებისთვის გააწყვეთ.

როგორც ბავშვები, ასევე ზრდასრულები ამ დელიკატესით ორივე ლოყას ივსებენ. გასაკვირი არაა: ალუბალი იდეალურად ეთავსება შოკოლადის კრემს, ტკბილეულს და სიმჟავე პროდუქტს გაფუჭებისგან იცავს. ტორტი მარტივად და სწრაფად მზადდება, რადგან „პანჩო“, ძირითადად, მაცივარში ჩუმად დევს, ხოლო მომზადებაზე სადღაც 20 წუთი იხარჯება. შვილიშვილი „გუნდთან“ ერთად კმაყოფილი დარჩა, როგორც ჩიუაუა, რომელმაც ყველი შეჭამა.