მარჯვე პენსიონერმა მასწავლა ქათმის კისრის მომზადება ისე, რომ რესტორნის კერძის გემო ჰქონდეს

252

ქათმის კისერი ყველასთვის არაა. მხოლოდ მათთვის, ვისაც ესმის, რომ კისრის ხორცი განსაკუთრებულია. ასეთი საოცარი გემო არც ერთს არ აქვს. რა თქმა უნდა, გარეგნულად არც თუ ისე მიმზიდველია. თან ძვლებთან მუშაობა ბევრს არ მოსწონს. გარწმუნებთ, გემო ამად ღირს. გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ქათმის კისერი, რომ განსაკუთრებული გემოთი დატკბეთ. მარტივი რეცეპტია, დამწყებიც გაუმკლავდება. Vivien ჩაშუშული ქათმის კისრის შესანიშნავ რეცეპტს გიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ქათმის კისერი
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • პომიდვრის სოუსი ან კეტჩუპი
  • 1 ს/კ ფქვილი
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ქათმის კისერს ჩავშუშავთ. ჯერ ხახვი დაჭერით. ძალიან წვრილად არა, ნახევარ რგოლებად შეიძლება.
  2. სტაფილო მსხვილად გახეხეთ ან თხელ ზოლებად დაჭერით. როგორც უფრო მოგწონთ. თუ ზოლებად ჭრით, ჩაშუშვის შემდეგაც ფორმას არ დაკარგავს.
  3. ცხელ ტაფას მცენარეული ზეთი დაასხით. ქათმის კისრები მოათავსეთ. ერთი მხრიდან შეწვით, შემდეგ მეორე მხარეს გადაატრიალეთ. ოქროსფერი ქერქი გვჭირდება.
  4. შემწვარი ქათმის კისრები ქვაბში გადაიტანეთ. ტაფაზე, სადაც ხორცს წვავდით, ხახვი და სტაფილო შეწვით. ძალიან არ შეწვათ, ოქროსფრად შეფერილობა საკმარისია.
  5. ბოსტნეულს დაუმატეთ ფქვილი, რომ ოდნავ გაასქელოთ. აურიეთ და პომიდვრის სოუსი ან კეტჩუპი გემოვნებით დაუმატეთ. ცოტა წყალი დაუმატეთ და აურიეთ. საწებელი უნდა გამოვიდეს. მარილი და წიწაკა არ დაგავიწყდეთ. საწებელი ქათმის კისრებს დაუმატეთ. სუსტ ცეცხლზე 25 წუთით ჩაშუშეთ. ასე ხორცი დარბილდება, ძვლებს ადვილად მოშორდება. უნაზესი გემო აქვს!

უკვე იცით, როგორ მოამზადოთ ქათმის კისერი, რომელიც პირში დნება. ნებისმიერ გარნირთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. მაგალითად, მაკარონი ან წიწიბურა მოამზადეთ. ნებისმიერ შემთხვევაში ნოყიერი გამოვა. თან ეკონომიურია. ხორციანი კერძია, მაგრამ დიდ ხარჯს არ მოითხოვს.