რძალს პურის გამოცხობა ვასწავლე, რომ ჩემს შვილს პირი ნაყიდი პურით არ გამოუტენოს

337

არ მესმის, რა საჭიროა ცომეულის ყიდვა, თუ სწრაფი პური სახლში დამოუკიდებლად შეგიძლიათ გამოაცხოთ. კარგი რეცეპტი ვიპოვე. გემოთი და რბილობით კლასიკურ უკრაინულ პალიანიცას ძალიან ჰგავს. თან ლამაზად გამოიყურება. დარწმუნებული ვარ, ეს პური მოგეწონებათ. Vivien პურის მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას გიზიარებთ.

სწრაფი პური – პურის რეცეპტი მომწონს იმით, რომ ცომი მოზელვის გარეშე უნდა მოამზადოთ. გამოდის, რომ ხაშის ცალკე მომზადება და ლოდინი, როდის ამოვა, საჭირო არაა. საკმარისია, რომ ყველა ინგრედიენტი აურიოთ და ცომს დასვენების საშუალება მისცეთ. შემდეგ მასთან მუშაობა გააგრძელოთ. იდეალურია. რეცეპტში ცოცხალი საფუარი გამოიყენება.  თუ ასეთი მეთოდი თქვენთვის შეუფერებელია, მშრალით ჩაანაცვლეთ. ჩვენს შემთხვევაში 15 გ დაპრესილი პროდუქტი 5 გ მშრალს უდრის.

ინგრედიენტები:

  • 350 მლ თბილი წყალი
  • 15 გ ცოცხალი საფუარი
  • 500 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 1 ს/კ მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. წყლის საერთო რაოდენობიდან ცოტა ამოიღეთ, მასში საფუარი და შაქარი გახსენით. ღრმა თასში ხორბლის ფქვილი გაცერით, მარილი, ზეთი დაუმატეთ და საფუვრიანი წყალი და დარჩენილი წყალი ჩაასხით. ცომი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 40 წუთით სითბოში გააჩერეთ.
  2. შემდეგ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და ჩაზილეთ. გაითვალისწინეთ, რომ ცომი ხელზე ძლიერ მიგეკვრებათ, მაგრამ პროცესში სწრაფად შეიცვლება. მინიმუმ 4-5-ჯერ კონვერტივით უნდა დაკეცოთ, მანამდე ხელით მართკუთხედად გაწელეთ. ჯერ ერთი კიდე ცენტრისკენ გადაკეცეთ, შემდეგ მეორე. ასე წრეზე.
  3. ცომი დაამრგვალეთ. კიდეები შეკარით, რომ კოკორი გამოვიდეს. პერგამენტზე დადეთ და თასი დააფარეთ, რომელშიც ცომი ამოდიოდა. 25 წუთით გააჩერეთ.
  4. ამ დროში ღუმელი 250 გრადუსამდე გააცხელეთ საცხობ ფორმასთან და თუჯის ჭურჭელთან ერთად, რომელშიც პურს გამოაცხობთ. ეს მთავარი ხრიკია. თუ თუჯის ჭურჭელი არ გაქვთ, სქელძირიანი თასი ან ქვაბი გამოიყენეთ.
  5. დასვენებული ცომი ფორმაში გადაიტანეთ. პური გვერდებზე დასერეთ ან ჯვარედინად ჩაჭერით. ქვაბს, რომელშიც პურს გამოაცხობთ, თავსახური დაახურეთ.
  6. პური გამოსაცხობად ღუმელში მოათავსეთ. ტემპერატურას 230 გრადუსამდე დაუწიეთ. 20-25 წუთით აცხვეთ, შემდეგ თავსახური ახადეთ, ტემპერატურას 200 გრადუსამდე დაუწიეთ და კიდევ 10-15 წუთით აცხვეთ. მზადაა.

თუ ცხობისას პურის თავი ზედმეტად გამოცხვა, ხოლო პური მზად არაა, პერგამენტი დააფარეთ და ცხობა გააგრძელეთ. მომზადების შემდეგ გაგრილება აცადეთ, სანამ სუფრაზე გაიტანთ. ნებისმიერ კერძს იდეალურად უხდება.