საწებელი ხორცის გარეშე საბჭოთა სუფრიდან. ხორცზე უფრო გემრიელია.

280

ზოგი საბჭოთა ბიუჯეტურ კერძებს ნოსტალგიით იხსენებს. თითქოს, მაშინ დიასახლისს თანამედროვე პროდუქტების მრავალფეროვნება არ ჰქონდა, მაგრამ მაინც გემრიელ და ნოყიერ კერძებს ამზადებდა. სწორედ ამიტომ, ძველ რეცეპტებს ინახავენ და ზოგჯერ მათ მიხედვით ამზადებენ, რომ ნოსტალგიას მიეცნენ და დავიწყებული გემო გაიხსენონ. Vivien დაინტერესდა უხორცო საწებლით, რომელიც როგორც კატლეტს, ასევე ნებისმიერ გარნირს (წიწიბურა, ბრინჯი, სხვადასხვა ფაფა, მაკარონი ან კარტოფილის პიურე) ავსებს. საჭირო ინგრედიენტებს ნებისმიერ სამზარეულოში ნამდვილად იპოვით. გირჩევთ, მომზადება სცადოთ და შეამოწმოთ, რამდენად კარგი შედეგი გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა მდუღარე წყალი
  • 2 ს/კ ფქვილი
  • 1 ს/კ პომიდვრის პასტა
  • 1 ს/კ არაჟანი
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი, წიწაკა და სანელებელი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. საშუალო ცეცხლზე კარგად გაცხელებულ ტაფაზე მცენარეული ზეთი დაასხით. აუცილებლობის შემთხვევაში ზეთი კარაქით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ.
  2. 2 სუფრის კოვზი ფქვილი ტაფაზე დაყარეთ და კარგად შეწვით. დიდი კოვზი პომიდვრის პასტა დაუმატეთ. კარგად მორევა არ დაგავიწყდეთ.
  3. მითითებული რაოდენობის წყალი დაუმატეთ. კვლავ აურიეთ, რომ არ დაკორკოტდეს.
  4. თუ საწებელი ძალიან სქელია, ცოტა მდუღარე წყალი დაუმატეთ. მარილი და სანელებლები, წიწაკა შეგიძლიათ დაუმატოთ.
  5. კოვზი არაჟანი დაუმატეთ, აურიეთ, ადუღებამდე მიიყვანეთ და კიდევ 5 წუთით ცეცხლზე გააჩერეთ. საწებელი მზადაა. კერძს მოასხით და სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით.

უხორცო საწებელი ძალიან სწრაფად მზადდება, მაგრამ გემრიელი და ნოყიერი გამოდის. ასეთი დანამატი სხვადასხვა კერძს ნამდვილად უხდება. სტუმრები, რომელთათვის საბჭოთა სუფრის კერძები უცხოა, ალბათ, ორივე ლოყას სიამოვნებით გაივსებენ.