მჟავე კომბოსტოს წვნიანი პოლონურად. რეცეპტი, რომელიც დავიზეპირე

199

მჟავე კომბოსტოს წვნიანი ბევრისთვის ნაცნობი კერძია. მას სხვადასხვა გზით ამზადებენ, მაგრამ ეს მომზადების სხვადასხვა ვარიაციებს იძლევა. მჟავე კომბოსტოს წვნიანის სამშობლოა პოლონეთი. გემრიელი და ნოყიერი წვნიანია, რომელიც ცივ ზამთარში გაგათბობთ. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ მჟავე კომბოსტოს წვნიანი, რომელზეც უარს არავინ იტყვის!

კომბოსტოს წვნიანი პოლონურად: დეტალური რეცეპტი – პოლონეთში არის ცნობილი კერძი, ბიგოსი. ის ხორცისა და კომბოსტოსგან მზადდება, მაგრამ უფრო მეორე კერძია, ვიდრე პირველი. კომბოსტოს წვნიანი პირველი კერძია, ძალიან არომატული და ნოყიერი. ცივ ზამთარში ყოველთვის ვამზადებ. ვერ ვიტყვი, რომ ძალიან ცხიმიანია, მაგრამ მანაყრებს და მათბობს. ამ წვნიანს ერთი საიდუმლო აქვს. არა მხოლოდ მჟავე კომბოსტო, არამედ ახალიც გამოიყენება. ასე წვნიანი უფრო ნაზი, ნაკლებად მჟავე, არომატული და ძალიან გემრიელი გამოდის. ნებისმიერი კომბოსტო შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მაგრამ ერთხელ 50-50 სცადეთ. გთავაზობთ წვნიანის რეცეპტს, რომელიც ბევრს მოეწონება.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ მჟავე კომბოსტო
  • 300 გ ახალი კომბოსტო
  • 2 ხახვი
  • 2 სტაფილო
  • 4-5 კარტოფილი
  • 300 გ სახლის ძეხვი (თუ მაღაზიაში ყიდულობთ, ნახევრად შებოლილი ან ნებისმიერი შებოლილი გემოვნებით)
  • 200 გ ბეკონი
  • დაფნის ფოთოლი, მწვანილი (კამა, ოხრახუში)
  • მარილი, წიწაკა, პაპრიკა და საყვარელი სანელებლები გემოვნებით
  • ცოტა მცენარეული ზეთი შესაწვავად (შეგიძლიათ არ დაუმატოთ, თუ ძეხვი და ბეკონი ცხიმიანია)

მომზადების წესი:

  1. ხახვი და სტაფილო გათალეთ, ხახვი კუბებად დაჭერით, სტაფილო – კუბებად ან ნახევარ რგოლებად.
  2. კარტოფილი გათალეთ, ახალ კომბოსტოს პირველი ფურცლები მოაშორეთ. კარტოფილი კუბებად დაჭერით, კომბოსტო – ზოლებად.
  3. ძეხვი სისქის მიხედვით რგოლებად ან ნახევარ რგოლებად დაჭერით, ბეკონი – პატარა ნაჭრებად.
  4. დიდი ქვაბი აიღეთ, ზეთი ჩაასხით, ჯერ ბეკონი, შემდეგ ძეხვი დაუმატეთ. სუსტ ცეცხლზე 3–5 წუთით შეწვით.
  5. ხახვი და სტაფილო დაუმატეთ, ხახვის გამჭვირვალობამდე შეწვით. დაახლოებით 5 წუთი.
  6. ახალი კომბოსტო დაუმატეთ და კიდევ 5 წუთით ჩაშუშეთ.
  7. მჟავე კომბოსტო, დაჭრილი კარტოფილი, სანელებლები დაუმატეთ და წყალი დაასხით.
  8. ადუღებამდე მიიყვანეთ, თავსახური დაახურეთ და ცეცხლს დაუწიეთ. კარტოფილის მომზადებამდე, დაახლოებით 20 წუთი ხარშეთ.
  9. ქურა გამორთეთ. წვრილად დაჭრილი ახალი მწვანილი დაუმატეთ.

რთული არაფერია, მაგრამ ძალიან გემრიელი გამოდის. ჩემს ოჯახის წევრებს წვნიანში კოვზი არაჟნის დამატება უყვართ, თავად არაჟნის გარეშე უფრო მომწონს. ახალი და მჟავე კომბოსტოს კომბინაცია გემოებს აბალანსებს, მწვანილი არომატს მატებს. გემრიელად მიირთვით.