
ტორტების მომზადება ყოველთვის კულინარიული ნიჭის გამოვლენის უმაღლეს ფორმად მიმაჩნდა. როცა წარმოვიდგენ, რამდენი მოთმინება და ოსტატობა სჭირდება, რომ ფენები ერთმანეთს დაადო, კრემი თანაბრად წაუსვა, შემდეგ გააფორმო. რა თქმა უნდა, დროთა განმავლობაში ასეთი დესერტების მომზადება ვისწავლე, მაგრამ დღემდე მიყვარს მარტივი ტკბილეული, რომელსაც სამუშაო დღეებშიც მოვამზადებ. გემრიელი ბისკვიტის ტორტი სწორედ ასეთია.
დიდი დროის დახარჯვა არ მოგიწევთ, რომ ბისკვიტი გააცივოთ, შემდეგ დაჭრათ. 10 ინგრედიენტით კრემის მომზადება და შემდეგ თანაბარ ფენად მისი წასმა საჭირო არაა. ტორტი მოხარშული კრემით სასაცილოდ მარტივად მზადდება. 20 წუთი საკმარისია, რომ დესერტი გამოსაცხობად გააგზავნოთ.
როგორ მოამზადოთ გემრიელი ბისკვიტის ტორტი მოხარშული კრემით – ამ ტორტისთვის ნუშის ფქვილის პოვნა მარტივი არაა. თუ ეს ინგრედიენტი გაქვთ, უბრალოდ ფქვილის მიღებამდე დააქუცმაცეთ და გამოიყენეთ.
ინგრედიენტები:
- 3 კვერცხი
- 15 გ სიმინდის სახამებელი
- მწიკვი მარილი
- 170 გ ხორბლის ფქვილი
- 50 გ ნუშის ფქვილი
- შაქრის ფხვნილი გემოვნებით
- 150 გ შაქარი
- 350 მლ რძე
- 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 50 გ ნუშის ფანტელები
მომზადების წესი:
- 1 კვერცხი, 50 გ შაქარი და სიმინდის სახამებელი აურიეთ. 250 მლ რძე დაასხით და გააცხელეთ. გასქელებამდე მუდმივად აურიეთ. კრემი მზადაა. პარკი დააფარეთ და გასაცივებლად გააჩერეთ.
- დარჩენილი კვერცხი, მწიკვი მარილი და 100 გ შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ. 100 მლ რძე და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ, ათქვეფა გააგრძელეთ.
- ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ნუშის ფქვილი გაცერით, რბილი ცომი მოზილეთ. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაში ჩაასხით.
- ცომს ნუშის ფანტელები მოაყარეთ და მოხარშული კრემით დაფარეთ. 170 გრადუსზე 40 წუთით აცხვეთ. დესერტი შაქრის ფხვნილით მორთეთ.
ჰაეროვანი და რბილი ბისკვიტი ზომიერად ტკბილ, მოხარშულ კრემს იდეალურად ეთავსება. ცომი შიგთავსით შეგიძლიათ მოამზადოთ, თუ გაქვთ, მაგალითად, ჯემი, შოკოლადის პასტა ან მურაბა. ბისკვიტის ტორტისთვის 27×18 სმ ზომის საცხობი ფორმა გამოიყენება. თქვენ ნებისმიერი სხვა შეგიძლიათ შეარჩიოთ, მაგრამ ასე ცხობის დრო ოდნავ შეიცვლება. დესერტის მზაობის შესამოწმებლად კბილის ჩხირი გამოიყენეთ.