„ნაპოლეონი“ ცხობის გარეშე ნამდვილი აღმოჩენაა, რადგან ტკბილეული ყოველთვის გვსურს, მაგრამ რამდენიმე საათით ქურასთან დგომა – არა. ბევრი ასეთ ტორტს „ზარმაც ნაპოლეონს“ უწოდებს. ნამდვილად ძალიან გემრიელია და სწრაფად მზადდება. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ტორტი „ნაპოლეონი“ ცხობის გარეშე. ამ წარმატებული რეცეპტით იდეალური დესერტის მომზადებას შეძლებთ. გირჩევთ, სახლში მოამზადოთ და ოჯახის წევრები გააოცოთ.
ინგრედიენტები:
- 0,5 კგ ფენოვანი ორცხობილა
- 2 კვერცხი
- 1 ლ რძე
- 200 გ შაქარი
- 10 გ ვანილი
- 80 გ სახამებელი
- 100 გ კარაქი
მომზადების წესი:
- კვერცხი სქელძირიან ქვაბში ათქვიფეთ. შაქარი, ვანილი და სახამებელი დაუმატეთ. სილიკონის სპატულით კარგად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.
- კრემს რძე 2–3 ეტაპად დაუმატეთ. ერთგვაროვანი რძე–კვერცხის მასა სუსტ ცეცხლზე გასქელებამდე გააცხელეთ, მუდმივად აურიეთ. როგორც კი, გასქელებას დაიწყებს და ადუღდება, ქურა გამორთეთ.
- კრემს დაჭრილი კარაქი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. გასაგრილებლად გააჩერეთ. დაახლოებით 15 წუთი დასჭირდება.
- დაგჭირდებათ საცხობი ფორმა, რომელსაც გვერდები ეხსნება. საცხობ ფორმას გვერდებზე პერგამენტი დააფარეთ. ტორტის აწყობაზე გადადით. ბისკვიტის ნაცვლად ნებისმიერი ფენოვანი ორცხობილა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ფორმის ძირში ჩააწყვეთ. ორცხობილები მჭიდროდ რომ ჩააწყოთ, არა მხოლოდ მთელი, არამედ დატეხილი ორცხობილები გამოიყენეთ. ორცხობილებს მოხარშული კრემი უხვად წაუსვით. ეს საჭიროა, რომ ტორტი კარგი დაინამოს და ოდნავ სველი იყოს.
- ისევ ორცხობილის ფენა და კრემი წაუსვით. ასე გააკეთეთ, სანამ კრემი და ორცხობილა არ დამთავრდება. როგორც წესი, 4 ფენა გამოდის. ცოტა ორცხობილა ნაფშვენისთვის შეინახეთ. ზედა ფენა კრემი უნდა იყოს. ტორტი ორცხობილის ნაფშვენით გააფორმეთ. მზა ტორტი მაცივარში მინიმუმ 2 საათით შეინახეთ. შემდეგ ტორტის გვერდებიც ნაფშვენით შეგიძლიათ მორთოთ.
- ესეც ასე, სწრაფი „ნაპოლეონი“ მზადაა. გემრიელად მიირთვით.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს