ღორის მკერდი ნაზ სოუსში. არომატული, ნაზი და რბილი კერძი ჩინური რეცეპტით

338

არ იცით, რა მოამზადოთ სადღესასწაულო სუფრისთვის? Vivien გთავაზობთ უნივერსალურ რეცეპტს, რომელიც ყველას მოეწონება. ესაა ღორის მკერდი. მას ორიგინალური მეთოდით მოვამზადებთ. ვაღიარებთ, მომზადების მეთოდი ჩინელებისგან გადმოვიღეთ. რა არის უჩვეულო მათ რეცეპტში?

ღორის მკერდი ჩინური რეცეპტით – აზიელებმა ხორცის მომზადება ნამდვილად იციან. მათი რეცეპტით მომზადებული ღორის მკერდი ისეთი რბილია, რომ პირში დნება. გაფრთხილებთ, ნამდვილი ჩინური კერძი ძალიან ცხარეა. სანელებლები გემოვნებით დაარეგულირეთ.

ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ ღორის მკერდი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 100 მლ წყალი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 2 ს/კ სოიოს სოუსი ან ტერიაკი
  • ცხარე წიწაკა გემოვნებით
  • მწვანე ხახვი
  • 40 გ კოჭა

მომზადების წესი:

  1. წყალი ქვაბში ჩაასხით და ქურაზე დადგით. როცა ადუღდება, ღორის ხორცი დაუმატეთ. 10 წუთით ხარშეთ. შემდეგ გააგრილეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
  2. მცენარეული ზეთი ტაფაზე დაასხით და ხორცის ნაჭრები შეწითლებამდე შეწვით. როცა ხორცი ფერს იცვლის, 100 მლ წყალი დაასხით. თავსახური დაახურეთ და წყლის აორთქლებამდე ხარშეთ.
  3. 3 კბილი ნიორი დაჭყლიტეთ და ხორცს დაუმატეთ. სოიოს სოუსი ან ტერიაკი დაუმატეთ. სურვილისამებრ დაქუცმაცებული ჩილის წიწაკა დაუმატეთ. ცოტა კოჭაც შეგიძლიათ დაახეხოთ. ჩინელები 2 ანისულსაც უმატებენ. აურიეთ და კიდევ 1–2 წუთით შეწვით. სუფრაზე გატანამდე მწვანე ხახვით მორთეთ.

ღორის მკერდი ჩინურად ოქროსფერი, რბილი, ნაზი და ძალიან გემრიელია. ტრადიციულად, ჩინურ რესტორნებში ღორის მკერდი ბრინჯის ფუნთუშებთან და დაჭრილ კიტრთან ერთად გადის. მდოგვიც შეგიძლიათ დაუმატოთ. კერძი ამერიკულ ბურგერს ჰგავს, მაგრამ ჩინური ანტურაჟით. ჩინელებმა არა მხოლოდ ატრიას და ზღვის პროდუქტების მომზადება იციან, როგორც ბევრი ფიქრობს. ღორის მკერდს ისე ხარშავენ, რომ არც დაგვესიზმრება. მეთოდი ჩაინიშნეთ.