საშობაო კექსი ჩირით, რომელიც სტუმრებს ნამდვილად აღაფრთოვანებს

316

პირველად საშობაო კექსი 5 წლის გამოვაცხვე. შემთხვევით ნაპოვნი რეცეპტით საოცარი შედეგი მივიღე. მას შემდეგ საშობაო მენიუში აუცილებლად შედის. ორს ვაცხობ, ერთს ჩემთვის, ერთს მეგობრებისთვის. ისინიც შობას ამ კექსის გამო მოუთმენლად ელოდებიან. Vivien ჯადოსნური კექსის მარტივ რეცეპტს გიზიარებთ. დესერტი გპირდებათ სასიამოვნო ემოციებს, რომლებიც ყველას გვჭირდება.

ინგრედიენტები:

  • 350 გ კარაქი
  • 350 გ შაქარი
  • 350 გ ფქვილი
  • 5 კვერცხი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • ვანილი
  • 500 გ ჩირი
  • 400 გ კაკალი
  • კონიაკი

მომზადების წესი:

  1. ჩირი და კაკალი მოამზადეთ. სხვადასხვა კაკალი და ჩირი გემოვნებით შეგიძლიათ შეარჩიოთ. ჩირი ქიშმიშის ზომაზე დაჭერით, ხოლო კაკალი ოდნავ დააქუცმაცეთ.
  2. ოთახის ტემპერატურის რბილი კარაქი მიქსერით ათქვიფეთ. მთელი შაქარი და ვანილი მაშინვე დაუმატეთ. 5 წუთით ათქვიფეთ. ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და აურიეთ. ერთგვაროვან მასას თითო–თითო კვერცხი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
  3. ცომს დაქუცმაცებული კაკალი და ჩირი დაუმატეთ. ცომი მანამ მოზილეთ, სანამ ჩირი და კაკალი თანაბრად არ განაწილდება.
  4. ცომი საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. საცხობ ფორმას გამდნარი კარაქი წაუსვით. ცომის ზედაპირი კარგად გაასწორეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1 საათით აცხვეთ. ამ დროში ღუმელის კარი არ გააღოთ. 1 საათის შემდეგ კექსს ხის ჩხირი ჩაარჭეთ და მზაობა შეამოწმეთ. ოდნავ სველი უნდა იყოს.
  5. ახლა 160 გრადუსზე 30 წუთით აცხვეთ. ისევ შეამოწმეთ. თუ ხის ჩხირი სველია, კიდევ ნახევარი საათით აცხვეთ. როცა ხის ჩხირი კექსიდან მშრალი ამოვა, დესერტი მზადაა. ღუმელიდან გამოიღეთ, მაგრამ მეორე დღემდე ფორმაში გააჩერეთ. მეორე დღეს კექსი ჩხირებით რამდენიმე ადგილას გახვრიტეთ. კექსი 2 ს/კ კონიაკით მორწყეთ. ეს დღეში ორჯერ 1 კვირა გააკეთეთ. 1 კვირის შემდეგ კექსი ფორმიდან ამოიღეთ და გადმოატრიალეთ. ზემოდან შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. საშობაო კექსი მზადაა.

ერთი შეხედვით, ხანგრძლივი და დამღლელი პროცესია, მაგრამ შედეგი ამად ღირს. ასეთს ვერსად იყიდით. მთელი კვირის განმავლობაში მასში ჩვენს სიყვარულს და ზრუნვას ვამატებთ. ასეთი დესერტით სტუმრებს ცომეულზე მეტს აძლევთ.