თბილი თევზის პეროგის გასინჯვის შემდეგ ქმარი გულუხვი ხდება

420

იდეალური წასახემსებელი პეროგი ყველა სადღესასწაულო სუფრაზე უნდა იყოს. მისი მომზადება მარტივია, მაგრამ გემო ზედმეტად უფერული არ მოგეჩვენებათ. საკმაოდ ხელმისაწვდომი ინგრედიენტები სჭირდება, ამიტომ ოჯახის ბიუჯეტი არ დაზარალდება. Vivien დეტალურად გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ გემრიელი თევზის სუში–პეროგი.

წასახემსებელი პეროგი – რატომ სუში–პეროგი? ასეთი ანალოგი შეგიძლიათ გაავლოთ, რადგან პეროგში ბრინჯი და თევზი გამოიყენება. ნებისმიერი თევზი შეგიძლიათ აირჩიოთ ან ის, რომელიც ფასისა და გემოვნების მიხედვით შეგეფერებათ. რა თქმა უნდა, წითელი თევზით ბევრად უფრო გემრიელია. მაგალითად, ორაგულით, თინუსით.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა ბრინჯი
  • 200 გ წითელი თევზი
  • 1 კიტრი
  • 30 გ კარაქი
  • მწვანილი
  • 2 კვერცხი
  • 2 ჩ/კ სოიოს სოუსი
  • მაიონეზი
  • სანელებლები

მომზადების წესი:

  1. ბრინჯი წინასწარ კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ. ოდნავ შეაგრილეთ, სანამ პეროგის ფორმაში ჩადებთ. საშუალო ზომის ფორმა გამოიყენეთ. 18-20 სმ დიამეტრი იდეალურია.
  2. სანამ ბრინჯი იხარშება, კვერცხი გატეხეთ და წვრილად დაჭრილი მწვანილი დაუმატეთ. საყვარელი სანელებლები არ დაგავიწყდეთ. მხოლოდ მარილით და წიწაკით არ შემოიფარგლოთ. პაპრიკა, ხმელი ნიორი და მუსკატის კაკალი დაუმატეთ.
  3. კვერცხი, მწვანილი და სანელებლები მსუბუქად ათქვიფეთ. კვერცხის ბლინი ტაფაზე შეწვით და პეროგის ფორმაში გადაიტანეთ. თუ ბლინის კიდეები ოდნავ მოიკეცა, საშიში არაა. მასზე დანარჩენ შიგთავსს მოათავსებთ.
  4. კვერცხის ბლინზე ბრინჯის ფენა მოათავსეთ. კოვზით ფრთხილად ჩატუმბეთ, რომ ზემოდან თევზის ფენა დადოთ. თევზი პატარა ნაჭრებად დაჭერით. თევზს სოიოს სოუსი მოასხით და სანელებლები მოაყარეთ. ზემოდან რამდენიმე ნაჭერი კარაქი დაუმატეთ. პეროგი ღუმელში 180 გრადუსზე 15-20 წუთით აცხვეთ, რომ თევზი მომზადდეს.
  5. სანამ პეროგი ღუმელშია, მაიონეზს სანელებლები დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. არომატული მაიონეზი პატარა პარკში გადაიტანეთ და კუთხე მოაჭერით. ასე ზედმეტ სოუსს არ გამოიყენებთ.
  6. მზა თევზის პეროგი ფორმიდან ფრთხილად ამოიღეთ და სერვიზის თეფშზე გადაიტანეთ. მაიონეზის ფენა, შემდეგ კიტრის ფენა და ოხრახუში დაუმატეთ. ეს დეკორის ბოლო ელემენტია. სურვილისამებრ, გაფორმების სია გააფართოვეთ. მაგალითად, გახეხილი კვერცხის გული ან ბროწეულის მარცვლები დაუმატეთ.

როგორც ხედავთ, წასახემსებელი პეროგი თევზით და ბრინჯით მარტივად მზადდება. ამ კერძის მომზადებას ცოტა მანიპულაცია სჭირდება, დიდხანს ცხობა არ სჭირდება. ოჯახის წევრები თქვენს შრომას ღირსეულად დააფასებენ.