მომზადება ზამთრისთვის. ქილა „მანგო გოგრიდან“ ახალ წელ გახსენით და სტუმრები მასზე უარს ვერ იტყვიან!

1687
მომზადება ზამთრისთვის. ქილა „მანგო გოგრიდან“ ახალ წელ გახსენით და სტუმრები მასზე უარს ვერ იტყვიან!
მომზადება ზამთრისთვის. ქილა „მანგო გოგრიდან“ ახალ წელ გახსენით და სტუმრები მასზე უარს ვერ იტყვიან!

გოგრა უნივერსალური პროდუქტია. მისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ კერძი, გარნირი, დესერტი. ასევე ძალიან სასარგებლოა მას მხედველობის და კუჭ-ნაწლავის გასაუმჯობესებლად, ღვიძლის და ნაღვლის ბუშტის გასაწმენდად იყენებენ. მისი დახმარებით იმუნიტეტი ძლიერდება. სწორედ ამიტომ რეკომენდებულია გოგრის ქილაში შენახვა. ასეთი პროდუქტი ორგანიზმის დამცავ ენერგიას გაზრდის და შეუდარებელ გემოს მოგანიჭებთ.

თქვენთვის უჩვეულო დესერტი მოვამზადეთ. თუ გოგრას ასე მოამზადებთ, მანგოს მოგაგონებთ. გარეგნულად ეგზოტიკური ხილისგან არ განსხვავდება. მომზადებული კი უკვე ახალ წელს გახსენით და ახლობლები გაახარეთ!

“გოგრა როგორც მანგო”

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ გოგრა
  • 600 გრ შაქარი
  • 3 ფორთოხალი
  • 1 ლიმონი
  • 15 გრ ლიმონმჟავა

მომზადება:

1.გოგრა გაასუფთავეთ და საშუალო ზომის კუბებად დაჭერით.

2.ფორთოხალს და ლიმონს მდუღარე დაასხით. 1 წუთის შემდეგ წყლიდან ამოიღეთ და კუბებად დაჭერით. კანი არ მოაშოროთ.

3.ციტრუსი და გოგრა ერთმანეთს აურიეთ, შაქარი და ლიმონმჟავა მოაყარეთ. კარგად აურიეთ და მაცივარში 3 სააათით შედგით.

4.ნარევი სუფთა ქილებში გადაანაწილეთ. ქილები 30 წუთით სტერილიზაცია გაუკეთეთ. მოხუფეთ, შემდეგ კი შეფუთეთ. მეორე დღეს შეგიძლიათ ქილები ბნელ ცივ ადგილას შეინახოთ. მზადაა!

სხვათა შორის, თუ თქვენ სალათები ტკბილი აქცენტებით გიყვართ, გოგრა შეგიძლიათ თამამად აირჩიოთ! ყველას ნამდვილად გააოცებთ, სანამ სხვებს სუფრაზე  „ოლივიე“ ექნება.

აი კიდევ ერთი გოგრის რეცეპტი, ნახეთ ვიდეო:

თუ გოგრა თქვენ ახლობლებს არ უყვართ, მაინც ჩაინიშნეთ. გემოთი ტკბილ მანგოს ჰგავს. მოამზადეთ და რეცეპტი მეგობრებს გაუზიარეთ!