საუკეთესო რეცეპტები, როგორ მოამზადოთ ღორის კანჭი ღუმელში

430

ჩემი დედამთილი პენსიაზე 20 წლის წინ გავიდა. საკმაოდ ახალგაზრდულად გამოიყურება (თავს კარგად გრძნობს), მაგრამ ამ გადაწყვეტილებას არ ნანობს. ამბობს, რომ სახლშიც ბევრი საქმე აქვს. ბოსტნის მოვლა, დიდი სახლის დალაგება და კერძების მომზადება მის კისერზეა. მხოლოდ მან იცის, როგორ მოამზადოს ღორის კანჭი ღუმელში ისე, რომ თავბრუდამხვევი გემო ჰქონდეს. ერთ საღამოს აღიარა, რომ დიასახლისობის მრავალწლიან „კარიერაში“ გამომცხვარი კანჭის ათზე მეტი რეცეპტი გამოსცადა. დიახ, იდეალის პოვნა ადვილი არ იყო. ახლა მის კულინარიულ წიგნში 3 მთავარი რეცეპტია. ჩემი დედამთილისთვის არასდროს უმტყუნია.

ლუდში გამომცხვარი კანჭი

ინგრედიენტები:

  • 1 კანჭი
  • 3 ლ მუქი ფერის ლუდი
  • 3 ს/კ დიჯონის მდოგვი
  • 1 ს/კ თაფლი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კანჭი კარგად გაწმინდეთ და გარეცხეთ. კანზე ნახვრეტები გააკეთეთ და მასში ნივრის ნაჭრები ჩადეთ. კანჭი ქვაბში მოათავსეთ, ლუდი დაასხით. ცოტა ლუდი სოუსისთვის შეინახეთ.
  2. კანჭი თავდახურულ ქვაბში 2 საათით სუსტ ცეცხლზე ხარშეთ. ამ დროში სოუსი გააკეთეთ. დარჩენილი ლუდი, მდოგვი, მარილი და თაფლი აურიეთ. კანჭი ლუდიდან ამოიღეთ და საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.
  3. სოუსი კანჭს წაუსვით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ. სუფრაზე გამომცხვარ კარტოფილთან, მოთუშულ კომბოსტოთან და მწნილთან ერთად გაიტანეთ.

ღორის კანჭი ღუმელში მარტივად

ინგრედიენტები:

  • 1 კანჭი
  • 1 ხახვი
  • 0,5 კგ კარტოფილი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 0,5 ს/კ წიწაკის მარცვლების ნარევი
  • მარილი გემოვნებით
  • 4 მიხაკის კოკორი
  • 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 0,5 ჩ/კ თავშავა

მომზადების წესი:

  1. სუფთა კანჭი თბილ წყალში 15 წუთით ჩაალბეთ. კანი გახეხეთ და კანჭი გარეცხეთ. ქვაბში გადაიტანეთ. მარილი მოაყარეთ და ცივი წყალი დაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  2. ბულიონს დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, გასუფთავებული ხახვი და მიხაკი. სუსტ ცეცხლზე 2 საათით ხარშეთ. ამ დროში კარტოფილი გათალეთ და მომზადებამდე მოხარშეთ.
  3. მზა კანჭი ქვაბიდან ამოიღეთ და გააგრილეთ. კარტოფილიც გააგრილეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ბოსტნეული საცხობ ფორმაში მოათავსეთ, ზემოდან კანჭი დაადეთ.
  4. სოუსისთვის თავშავა, დაქუცმაცებული ნიორი და ზეითუნის ზეთი აურიეთ. კანჭი რამდენიმე ადგილას დახვრიტეთ, კანჭს და კარტოფილს სოუსი მოასხით. მზა კერძი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ.

კანჭი ჩინურად

ინგრედიენტები:

  • 1 კანჭი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ს/კ მდოგვი
  • 1 ს/კ სოიოს სოუსი
  • 5 შავი წიწაკის მარცვალი
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 1 ხახვი
  • 5 მიხაკის კოკორი
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი

მომზადების წესი:

  1. კანჭი ჩაალბეთ, გაწმინდეთ და გარეცხეთ. ქვაბში მოათავსეთ და წყალი დაასხით. მარილი დაუმატეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. ქაფი მოხადეთ. ქვაბს დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, ხახვი და მიხაკი დაუმატეთ.
  2. კანჭი სუსტ ცეცხლზე 2 საათით ხარშეთ. კანჭზე ნახვრეტები გააკეთეთ და ნიორი ჩადეთ. ცალკე სოიოს სოუსი, მდოგვი, ზეთი და სანელებლები გემოვნებით აურიეთ.
  3. სოუსი კანჭს წაუსვით. საცხობ პარკში ჩადეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში მინიმუმ 1 საათით აცხვეთ. პარკი გაჭერით. კანჭი კიდევ 15 წუთით აცხვეთ, რომ შეწითლდეს.