ოლივიე სადღესასწაულო სუფრაზე სავალდებულო წასახემსებელია. ბევრი ადამიანისთვის ეს სალათი ახალ წელთან ასოცირდება. თითქმის ყველა ოჯახში ძალიან მსგავსი მეთოდით ამზადებენ, მხოლოდ სხვადასხვა ინგრედიენტს ამატებენ. ზოგი ოლივიეს მოხარშულ ფილეს და არა ძეხვს უმატებს, ბარდის ნაცვლად სიმინდს იყენებს. ასეთ წასახემსებელში დამწნილებული კიტრის ნაცვლად ახალი შეიძლება იპოვოთ. ეს გემოვნების საკითხია. Vivien გიამბობთ, რომელი კიტრი დაუმატოთ ოლივიეს, რომ კერძი დიდხანს არ გაფუჭდეს. ზოგიერთი მზარეული კამათობს იმაზე, რომელი ინგრედიენტი არ უნდა დაუმატოთ სალათს, რომ მისი გემო არ გაფუჭდეს. ასეთი უთანხმოების საგანია კიტრი. გავარკვიოთ, როგორ მივანიჭოთ სალათს შეუდარებელი გემო ამ ბოსტნეულის დახმარებით.
ახალი თუ დამწნილებული – საახალწლო სალათის მომზადებას პრაქტიკულად მიუდექით. ოლივიე დამწნილებული კიტრით ძმრის წყალობით მაცივარში დიდხანს გაძლებს. ახალ კიტრს მაიონეზთან ერთად რამდენიმე საათში წყალი გაუვა. სუფრაზე ნაკლებად მიმზიდველი წასახემსებლის გატანა მოგიწევთ. გაიხსენეთ, რომ დამწნილებული კიტრი სხვა ინგრედიენტებთან და მაიონეზთან ერთად ერთმანეთს უკეთ ეთავსება, რაც კერძს უფრო პიკანტურს ხდის. გარდა ამისა, სხვა კომპონენტებს შორის არ გამოიყოფა. დამწნილებული კიტრი სიმკვრივით მოხარშული ინგრედიენტების მსგავსია. აი, ახალი უფრო მაგარი. სწორედ ამიტომ, ასეთი კიტრი საერთო სურათიდან გამოიყოფა.
წარმატებული ოლივიეს რეცეპტი
ინგრედიენტები:
- 350 გ კარტოფილი
- 100 გ სტაფილო
- 250 გ დამწნილებული კიტრი
- 1 ჭიქა დაკონსერვებული მწვანე ბარდა
- 200 გ ძეხვი საექიმო
- 4 კვერცხი
- 180 გ მაიონეზი
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კარტოფილი და სტაფილო ერთ ქვაბში მოხარშეთ, კვერცხი – ცალკე. გაგრილება აცადეთ.
- ბოსტნეული გათალეთ. საშუალო ზომის კუბებად დაჭერით. კვერცხს ნაჭუჭი მოაშორეთ. კუბებად დაჭერით.
- ბარდა საწურზე დააწყვეთ, რომ სითხე დაიწუროს.
- დამწნილებული კიტრი და ძეხვი პატარა კუბებად დაჭერით.
- დაქუცმაცებული ინგრედიენტები აურიეთ. მწვანე ბარდა და მაიონეზი დაუმატეთ. მარილი მოაყარეთ და კარგად აურიეთ. სალათი მზადაა!
თქვენი გადასაწყვეტია, რომელ კიტრს დაუმატებთ ოლივიეს. ექსპერიმენტები ჩაატარეთ. ორივე ვარიანტი სცადეთ. ასე ფავორიტის არჩევას შეძლებთ.