სამარხვო ორცხობილა 10 წუთში: 7 მარტივი რეცეპტი

951

ზოგი უსამართლოდ თვლის, რომ მარხვის დაცვა გემრიელ კერძებზე უარის თქმას ნიშნავს. თავად სხვა აზრზე ვარ. მარხვა არა მხოლოდ შეზღუდვა, არამედ შესაძლებლობებია. ბევრი საინტერესო რეცეპტი აღმოვაჩინე. მათ შორისაა სამარხვო ორცხობილა, რომელიც კლასიკურზე უფრო გემრიელია.

ფიქრობთ, რომ კვერცხის და კარაქის გარეშე ორცხობილის მომზადება რთულია? პირიქით: ყველაფერი მარტივია. უბრალოდ ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და ღუმელში მოათავსეთ. როგორც საფუარის ორცხობილას ლოდინი და ძვირადღირებული ინგრედიენტები არ სჭირდება. ყველაფერი ელემენტარულია!

როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ორცხობილა: 7 იდეა

1. თაფლიანი სამარხვო ორცხობილა

ინგრედიენტები:

  • 220 მლ ხორბლის ფქვილი
  • 50 მლ წყალი
  • 80 გ შაქარი
  • 0,25 ჩ/კ მუსკატის კაკალი
  • 40 გ თაფლი
  • 0,25 ჩ/კ ილი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 0,25 ჩ/კ დარიჩინი
  • 40 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 0,25 ჩ/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. გაცრილ ფქვილს დარიჩინი, მუსკატის კაკალი და ილი დაუმატეთ.
  2. წყალს თაფლი და შაქარი დაუმატეთ. ინგრედიენტები ხარშეთ, სანამ პატარა ქაფი არ წარმოიქმნება. მარილი და მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ და აურიეთ.
  3. ფქვილი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. ცომი გააბრტყელეთ და ფორმებით ან ჭიქით ორცხობილები გამოჭერით.
  4. ორცხობილა 200 გრადუსზე 6 წუთით აცხვეთ.

2. სამარხვო ვაშლის ორცხობილა

ინგრედიენტები:

  • 240 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 70 გ სიმინდის სახამებელი
  • 100 მლ წყალი
  • 90 გ შაქარი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 0,5 გ ვანილი
  • 3 ვაშლი

მომზადების წესი:

  1. გაცრილ ფქვილს სახამებელი, ვანილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ.
  2. წყალი და შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ, მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ.
  3. შაქრის ნარევს მშრალი ინგრედიენტები დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. პარკში გაახვიეთ და ნახევარი საათით მაცივარში შეინახეთ.
  4. ცომი გააბრტყელეთ, რგოლები გამოჭერით. რგოლის ნახევარს ვაშლის ნაჭერი დაადეთ და რგოლის მეორე ნახევარი გადააფარეთ. 180 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.

3. „ერთწუთიანი“ ორცხობილა კვერცხის და კარაქის გარეშე

ინგრედიენტები:

  • 230 გ ხორბლის ფქვილი
  • 75 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 50 გ შაქრის ფხვნილი
  • 0,25 ჩ/კ ვანილი
  • 80 მლ წყალი
  • 0,25 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

  1. ხორბლის ფქვილი გაცერით, გამაფხვიერებელი, შაქრის ფხვნილი და ვანილი დაუმატეთ.
  2. წყალი და ზეთი აურიეთ, მშრალი ინგრედიენტები დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. პარკში გაახვიეთ და მაცივარში ნახევარი საათით გააჩერეთ.
  3. ცომი გააბრტყელეთ, რგოლები გამოჭერით და პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. 180 გრადუსზე 10 წუთით აცხვეთ.

4. სტაფილოს ორცხობილა

ინგრედიენტები:

  • 250 გ სტაფილო
  • 380 გ ხორბლის ფქვილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 120 გ შაქარი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 120 გ ქიშმიში
  • 0,25 ჩ/კ მარილი
  • 1,5 ჩ/კ ლიმონის ცედრა

მომზადების წესი:

  1. გახეხილ სტაფილოს დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ზეთი, წინასწარ ჩალბობილი ქიშმიში, მარილი და შაქარი.
  2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით და სტაფილოს ნარევს დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ.
  3. ცომიდან ბურთები გააკეთეთ და პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. ბურთებს ხელისგულით ოდნავ ჩააწექით. 200 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ.

5. სამარხვო ორცხობილა ბანანით და თაფლით

ინგრედიენტები:

  • 1 ბანანი
  • 40 გ შაქარი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 40 გ თაფლი
  • 260 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

  1. ბანანი ჩანგლით დაჭყლიტეთ, მზესუმზირის ზეთი, შაქარი და თაფლი დაუმატეთ.
  2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. თანდათან მშრალი ინგრედიენტები ბანანის მასას დაუმატეთ.
  3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და მასზე ცომიდან გაკეთებული ბურთები დააწყვეთ. 180 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ.

6. ორცხობილა მარილწყლით

ინგრედიენტები:

  • 110 მლ მარილწყალი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 100 გ შაქარი
  • 1 მწიკვი ვანილი
  • 320 გ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

  1. მარილწყალი, სოდა, შაქარი და მზესუმზირის ზეთი აურიეთ.
  2. ფქვილი და ვანილი თანდათან დაუმატეთ და რბილი ცომი მოზილეთ.
  3. ცომი გააბრტყელეთ და ნებისმიერი ფორმის ორცხობილები გამოჭერით.
  4. ორცხობილები პერგამენტზე დააწყვეთ და 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 12 წუთით აცხვეთ.

7. სამარხვო ორცხობილა ტაფაზე

ინგრედიენტები:

  • 180 გ ხორბლის ფქვილი
  • 90 გ შაქარი
  • 50 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი
  • 50 მლ წყალი
  • 19 გ ვანილი
  • 2 გ მარილი
  • 50 გ ნიგოზი

მომზადების წესი:

  1. გაცრილი ფქვილი, შაქარი, მარილი, ვანილი, გამაფხვიერებელი და დაქუცმაცებული კაკალი აურიეთ. სანელებლები სურვილისამებრ დაუმატეთ.
  2. ზეითუნის ზეთი და წყალი ჩაასხით, ელასტიური ცომი მოზილეთ. ძეხვის ფორმა მიეცით, პარკში გაახვიეთ და 25 წუთით მაცივარში შეინახეთ.
  3. ცივი ცომი თხელ რგოლებად დაჭერით და ორივე მხრიდან ცხელ ტაფაზე სუსტ ცეცხლზე შეწვით.

სამარხვო ორცხობილის ნებისმიერი რეცეპტი აირჩიეთ და მომზადებას შეუდექით. გირჩევთ, რომ ყველა რეცეპტი შეინახოთ, რადგან ჩაიზე მისაყოლებლად უფრო მარტივ ტკბილეულს ვერ იპოვით. გემრიელად მიირთვით.