როცა ღუმელის ჩართვა მეზარება, პიცა–პეროგს ტაფაში ვაცხობ. ოჯახი მაშინვე იკრიბება

378

ღუმელი? არ მჭირდება, მისი გარეცხვა არ მიყვარს. ეს პეროგი ტაფაზე 15, მაქსიმუმ 20 წუთში მზადაა. ახლა ჩემი შვილები ყოველდღე ნოყიერ და წვნიან პიცა–პეროგს მთხოვენ. Vivien გიამბობთ, როგორ გამოაცხოთ შეუდარებელი ქათმის პეროგი ტაფაზე. წვნიანი ცომეული მაღაზიაში ნაყიდ პიცაზე გემრიელია!

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ქათმის ფილე
  • 1 კვერცხი
  • 100 მლ კეფირი
  • 1 ხახვი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 75 გ ფქვილი
  • 100 გ ყველი
  • 1 კბილი ნიორი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით
  • მწიკვი პროვანსული მწვანილი

მომზადების წესი:

  1. ნებისმიერი ხორცი ან ფარში შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ჩვენ ქათმის ხორცს გირჩევთ. ხორცი დაჭერით. ხახვი წვრილად დაჭერით და ხორცს დაუმატეთ. მარილი, წიწაკა, პროვანსული მწვანილები და დაქუცმაცებული ნიორი დაუმატეთ. ეს ყველაფერი დანით ოდნავ დააქუცმაცეთ და აურიეთ. მიღებული ნარევი 20 სმ დიამეტრის ტაფაზე მოათავსეთ.
  2. ხორცი ნახევრად მომზადებამდე შეწვით (ფერი რომ შეიცვალოს).
  3. ცომის მოსამზადებლად კვერცხი, მწიკვი მარილი, წიწაკა და იტალიური მწვანილები თასში აურიეთ. ნებისმიერი ცხიმიანობის კეფირი დაუმატეთ. ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
  4. ნახევრად მზა ხორცს ცომი დაასხით. თავსახური დაახურეთ და 20 წუთით მოამზადეთ. პირველი 15 წუთი თავსახური შეგიძლიათ არ ახადოთ.
  5. პეროგი თეფშის დახმარებით გადმოატრიალეთ. ტაფაზე დადეთ და ყველი მოაყარეთ. კიდევ 3 წუთით აცხვეთ, რომ ყველი კარგად გადნეს. მზა პეროგი ზემოდან მწვანილით გააფორმეთ.
  6. პეროგი ქათმის ხორცით ტაფაზე მზადაა. გემრიელად მიირთვით.

პიცა–პეროგი ტაფაზე ძალიან სწრაფად მზადდება, განსაკუთრებით მაშინ, როცა შიგთავსად ხორცს იყენებთ. პეროგი ძალიან დიდი არა, მაგრამ საკმარისად ნოყიერია. მისი არომატი, ცომის სინაზე და ჰაეროვნება მოგეწონებათ. დაჭრილი ხორცი ძალიან წვნიანი გამოდის. ამ პრინციპით ბოსტნეულის პეროგი სოკოთი ან ტკბილი პეროგი ვაშლით და დარიჩინით შეგიძლიათ მოამზადოთ. სცადეთ, ექსპერიმენტები ჩაატარეთ და თქვენთვის და ოჯახის წევრების სიამოვნებისთვის მოამზადეთ!