ქაშაყი ისვენებს: „ღვიძლი ქურქის ქვეშ“ სადღესასწაულო სუფრისთვის

203

Vivien გთავაზობთ მრავალფენიანი სალათის რეცეპტს, რომელიც ყველასთვის საყვარელ „ქურქს“ ჩრდილავს. გასულ წელს სტუმრები ქაშაყს ეძებდნენ, მაგრამ ამაოდ. სალათმა „ღვიძლი ქურქის ქვეშ“ ნამდვილი ფურორი მოახდინა. სალათი ღვიძლით კვერცხის გარეშე, მაგრამ ვაშლით და შავქლიავით მზადდება. მდიდარი გემო აქვს, რომელიც დიდხანს რჩება.

Vivien გიამბობთ, როგორ უჩვეულოდ გააფორმოთ სალათი ღვიძლით სადღესასწაულო სუფრისთვის. ჩვეულებრივი „ქურქი“ ამ ნაზ სალათს ვერ შეედრება.

სალათი ღვიძლით

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ქათმის ღვიძლი
  • 1 ჭარხალი
  • 2 პატარა სტაფილო
  • 1 ხახვი
  • 100 გ ნიგოზი
  • 1 ვაშლი
  • მაიონეზი ან არაჟანი საკაზმად
  • შავქლიავი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ღვიძლი გარეცხეთ, ფირები მოაშორეთ. ორივე მხრიდან მომზადებამდე შეწვით. შემდეგ მსხვილად გახეხეთ. ხახვი წვრილად (უმჯობესია ზოლებად) დაჭერით და ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.
  2. სტაფილო და ჭარხალი წინასწარ მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ. ორივე გახეხეთ.
  3. ნიგოზი დანით წვრილად დაჭერით, ვაშლი გახეხეთ. შავქლიავი ნაჭრებად დაჭერით.
  4. სალათი ფენებად დააწყვეთ: ღვიძლი, შემდეგ მაიონეზი, არაჟანი ან იოგურტი წაუსვით. შემდეგ ხახვი და გახეხილი ვაშლი. შემდეგ სტაფილო და ისევ მაიონეზი.
  5. ჭარხალი გაწურეთ, შემდეგ სალათს დაუმატეთ. მაიონეზი წაუსვით. ჭარხალს ცოტა შავქლიავი დაუმატეთ, თუმცა ამის გარეშეც შეიძლება. სალათს დაქუცმაცებული ნიგოზი მოაყარეთ.
  6. ესეც ასე, ღვიძლი ქურქის ქვეშ მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

სალათი ღვიძლით ნამდვილად შედევრია. უნაზესი კონსისტენცია და დაბალანსებული გემო სუფრაზე დარჩენის შანსს არ აძლევს. ვაშლის გარეშეც შეგიძლიათ მოამზადოთ, მაგრამ სწორედ ის სალათს პიკანტურობას მატებს. იგივე შავქლიავს ეხება, ჭარხალს იდეალურად ავსებს.