ხორციანი ღვეზელი ტაფაზე. პენსიაზე გასულმა მზარეულმა ზუსტი პროპორციები გამიმხილა

529

ხორციან ღვეზელს ტაფაზე ბავშვობიდან ნაცნობი რეცეპტით ვამზადებ. გახსოვთ ღვეზელები ღვიძლით, რომელიც სადგურთან ან ბაზარში იყიდებოდა? ცხელი, შემწვარი, ცხიმიანი და ძალიან გემრიელი.

პენსიაზე გასულმა მზარეულმა გამიმხილა ზუსტი პროპორციები, რომ უნაკლო გემო მივიღო. სამზარეულოს სასწორის გარეშეც იდეალური გამოდის. Vivien ღვიძლიანი ღვეზელის რეცეპტს გიზიარებთ. ბავშვობის გემო აქვს.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 0,5 ლ თბილი წყალი
  • 2 კვერცხის გული
  • 1 ს/კ მშრალი საფუარი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 0,5 ს/კ მარილი
  • 250 მლ რძე
  • 0,5 კგ ფქვილი (1 კგ–მდე)

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ღვიძლი
  • 1-2 ხახვი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. საფუარის ხაშის მისაღებად ინგრედიენტი აურიეთ (საფუარი + 1 ჩ/კ შაქარი და რძე). პირსახოცი დააფარეთ და 15-20 წუთით სითბოში გააჩერეთ, რომ საფუარი მოცულობაში გაიზარდოს.

2. თბილი რძე, საფუარის ხაში, კვერცხის გულები, მარილი, შაქარი ღრმა თასში აურიეთ. ფქვილი ორ ეტაპად დაუმატეთ. მოზელის ბოლოს ზეთი დაუმატეთ. რბილი ცომი უნდა მიიღოთ. რეცეპტში მითითებულ რაოდენობაზე მეტი ფქვილი არ დაუმატოთ.

3. თასს მცენარეული ზეთი უხვად წაუსვით, მასში ცომი ჩადეთ, პირსახოცი დააფარეთ და 40 წუთით გააჩერეთ. ცომი ჩაზილეთ, პირსახოცი დააფარეთ და კიდევ 1 საათით გააჩერეთ.

4. ცომი თანაბარ ნაწილებად დაყავით (დაახლოებით 30 გ), პირსახოცი დააფარეთ და 10 წუთით დაასვენეთ. შიგთავსისთვის ღვიძლი კუბებად დაჭერით და მომზადებამდე მოხარშეთ, ქაფის მოხდა არ დაგავიწყდეთ. შემდეგ წვრილად შეგიძლიათ დაჭრათ ან ხორცსაკეპში გაატაროთ. წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, წიწაკა დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

5. ცომი საჭირო ფორმამდე გააბრტყელეთ, შიგთავსი დაუმატეთ, შეკარით და ზეთში ორივე მხრიდან შეწვით. შემწვარი ღვეზელი ღრმა თეფშზე ან თასზე გადაიტანეთ და პირსახოცი დააფარეთ. გემრიელად მიირთვით.

ნოსტალგიის ძალა დიდია, ამიტომ ხორციანი ღვეზელი უკვე ტაფაზე იწვება. დარწმუნებული ვართ, რომ ოჯახის წევრები ამ ცომეულს დააფასებენ.