ტკბილი ფლავი ბოშა ქალის რეცეპტით. ბრინჯს 7-ჯერ ვრეცხავ, რომ მდიდრული ფლავი გავაკეთო

877

როცა რაღაც განსაკუთრებული მინდა, ტკბილ ფლავს ბოშა ქალის რეცეპტით ვამზადებ. ბრინჯს 7-ჯერ ვრეცხავ, რომ ოჯახის წევრები მდიდრული ბოშური ბრინჯით და ჩირით გავახარო. ახლა ბრინჯს მულტისახარშში მარტივად ვხარშავ, მაგრამ იმავე პრინციპით ქურაზე შეგიძლიათ მოამზადოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ გაამრავალფეროვნოთ ყოველდღიური მენიუ ბრინჯით და ჩირით. ბოშა ქალი ჩურჩულებს: „ფლავი იხარშება, ფული მოდის, მრავლდება, იზრდება!“

ინგრედიენტები:

  • 150 გ ქიშმიში
  • 150 გ გარგარის ჩირი
  • 450 გ ბრინჯი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 150 გ შავქლიავი
  • 450 მლ წყალი
  • 0,5 ჩ/კ კურკუმა (ან მწიკვი ზაფრანა)
  • თაფლი გემოვნებით
  • მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

  1. ჩირი გამდინარე წყალში გარეცხეთ და ოდნავ გაამშრალეთ. თუ ჩირი ძალიან მშრალია, წინასწარ 20 წუთით წყალში ჩაალბეთ.
  2. მულტისახარშის ძირში მცენარეული ზეთი დაასხით. ჩირი დაუმატეთ და 5-7 წუთით შეწვით. პერიოდულად აურიეთ.
  3. ზაფრანა წყალში ჩაალბეთ. თუ არ გაქვთ, კურკუმა გამოიყენეთ. ბრინჯი გამდინარე წყალში გარეცხეთ. ჩვეულებრივ, ბრინჯ ბასმათს ვიყენებ.
  4. მულტისახარშში ჩირს ბრინჯი დაუმატეთ. ზაფრანას ან კურკუმას და წყალს მარილი, თაფლი და შაქარი დაუმატეთ. ეს სითხე ფლავს დაასხით. ყურადღება მიაქციეთ, რომ წყალი ფლავს ოდნავ უნდა ფარავდეს. მულტისახარშს თავსახური დაახურეთ და 1 საათით რეჟიმი „ფლავი“ ჩართეთ.
  5. დროის გასვლის შემდეგ მულტისახარში გამორთეთ. ფლავს კარგად აურიეთ. ისევ თავსახური დაახურეთ და 10 წუთით გააჩერეთ.
  6. ესეც ასე, ფლავი ჩირით მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ტკბილი ფლავის ბიუჯეტური ვარიანტიც არსებობს. ამ შემთხვევაში ვაშლი, ქიშმიში, გოგრა და, თუ გაქვთ, კომში დაუმატეთ. კარაქთან ერთად ძალიან გემრიელია.