ხრიკი ასანთით: როგორ შევარჩიოთ გემრიელი სალა

599

ხარისხიანი სალის ძველი და მწარე სალისგან გარჩევა შესრულებადი ამოცანაა. ამ პროდუქტის შეძენისას ყურადღებით უნდა იყოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ შეარჩიოთ გემრიელი სალა და არ შეცდეთ. სალის ყიდვისას ასანთი და დაკვირვება დაგეხმარებათ. სალა კარგად შეათვალიერეთ, ყურადღება მის გარეგნობას და სუნს მიაქციეთ. ასანთით ხრიკი ჩაატარეთ. ასე ნამდვილად არ შეცდებით!

გემრიელი სალის შერჩევა: ეფექტური ხრიკები

საინტერესო მეთოდი – ასანთი გამოიყენეთ იმის გასაგებად სალა ხარისხიანია თუ არა. სალის ნაჭერს, რომელიც მოგეწონათ, ასანთი ჩაარჭეთ და შედეგს დააკვირდით. თუ ასანთი სალაში მარტივად შევიდა (დიდი ძალისხმევის გარეშე), გამოდის, რომ მისი შეძენა შეგიძლიათ. თუ შერჩეული სალის ასანთით გახვრეტა შეუძლებელია, სხვა გამყიდველთან მიდით. სავარაუდოდ, ეს სალა მწარეა. ასანთით კანიც შეამოწმეთ. თუ მკვრივია, მაგრამ ადვილად გახვრიტეთ, აიღეთ. კანის სისქეც გაითვალისწინეთ. რაც უფრო თხელია, მით უფრო ნაზია სალა.

რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება შეძენისას – სალის ყიდვისას მის ფერს ყურადღება მიაქციეთ. მოთეთრო ვარდისფერი კარგი პროდუქტის ნიშანია. ყვითელი და ნაცრისფერი ელფერი მიუთითებს, რომ სალა ძველი და დიდი ალბათობით გაფუჭებულია. სწორედ ამიტომ, ასეთი არ შეიძინოთ. სალის სუნსაც ყურადღება მიაქციეთ. აუცილებლად დასუნეთ. სასიამოვნო, ოდნავ რძიანი სუნი ნიშნავს, რომ სალა ახალია და თამამად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. სალის კანზე კვამლის არომატი მიგანიშნებთ, რომ პროდუქტი სათანადოდ შებოლილია. ღორის ხორცი შეძენამდე აუცილებლად დაათვალიერეთ. მაგარ სალას გამხმარი კანით გვერდი აუარეთ. ასეთს შეუიარაღებელი თვალითაც შეამჩნევთ. არ აიღოთ ნაჭერი, რომელსაც სათანადო ბზინვარება არ აქვს. ეს იმას ნიშნავს, რომ სალა დიდი ხანია დახლზე დევს. სხვადასხვა სანელებელს და სუნელს „არა“ უთხარით. სამწუხაროდ, გამყიდველები ძველ სალას სპეციალურ მარინადში ნიღბავენ, რომელიც მის ფერს და არომატს ცვლის.

ამ ნიუანსების გათვალისწინებით, გემრიელი და სასარგებლო პროდუქტის არჩევისას შეცდომას არ დაუშვებთ. ბაზარში წასვლისას ასანთი არ დაგავიწყდეთ. ასე სახლში ყოველთვის ახალი და გემრიელი სალა გექნებათ!