ტკბილ ნოსტალგიაში გადასაშვებად ვამზადებ კალათებს კრემით, როგორც სკოლის ბუფეტში იყო

222

ჩემს ოჯახში კალათები ცილოვანი კრემით ძალიან უყვართ. ბეზეან ფხვიერ ტკბილეულს თავადაც სიამოვნებით მივირთმევ. რეცეპტი იმდენად ზუსტი და მარტივია, რომ გამოუცდელი დიასახლისიც იდეალური დესერტის მომზადებას შეძლებს. Vivien საბჭოური ნამცხვრის რეცეპტს გიზიარებთ. ზუსტად ისეთი გამოდის, როგორიც სკოლის ბუფეტში იყიდებოდა.

ინგრედიენტები:

  • 180 გ ფქვილი
  • 3 კვერცხის გული
  • 0,5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 30 გ შაქარი
  • 100 გ კარაქი
  • 20 გ რძე
  • მწიკვი მარილი
  • 10 ჩ/კ ჯემი

კრემის ინგრედიენტები:

  • 100 გ კვერცხის ცილა
  • 50 გ წყალი
  • 200 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ლიმონმჟავა

მომზადების წესი:

  1. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. ცივი კარაქი კუბებად დაჭერით და ფქვილს დაუმატეთ. ნაფშვენის მიღებამდე აურიეთ.
  2. კვერცხის გულები, რძე, შაქარი და მწიკვი მარილი დაუმატეთ. ცომი სწრაფად მოზილეთ. დიდხანს არ მოზილოთ, რომ ზედმეტად უხეში და მკვრივი არ გამოვიდეს. რბილი და ფხვიერი ცომი უნდა მიიღოთ, ხელზე არ უნდა გეკვროდეთ.
  3. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ სილიკონის ან რკინის პატარა ფორმებში, რომელთაც მაფინების საცხობად იყენებთ. კიდეებს ზედმეტი ცომი მოაშორეთ. დაახლოებით 10 კალათა გამოვა. 180 გრადუსზე 15 წუთით აცხვეთ. როგორც კი ოდნავ შეგრილდება, ფორმიდან ამოიღეთ.
  4. თითოეულ კალათს თითო ჩაის კოვზი ჯემი ან სხვა რამ დაუმატეთ. კრემი მოამზადეთ. სქელძირიან ღრმა ტაფაში წყალი ჩაასხით, შაქარი დაუმატეთ. აურიეთ და საშუალო ცეცხლზე 118 გრადუსამდე გაცხელებამდე ხარშეთ.
  5. კვერცხის ცილებს, მწიკვი მარილი და ლიმონმჟავა დაუმატეთ. მიქსერით ათქვიფეთ. მყარი ქაფი უნდა მიიღოთ. ცივი სიროფი დაუმატეთ. კრემი ათქვიფეთ. სქელი ბეზე უნდა მიიღოთ, რომელიც ფორმას ინარჩუნებს.

ბეზეს კრემი საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ, ლამაზი თავი გაუკეთეთ. კალათებს ბეზეს ქუდი დაუმატეთ. დესერტი მზადაა. თუ სურვილი გაქვთ, ნიგვზით ან შოკოლადით გააფორმეთ. ფხვიერი ცომის, მჟავე ჯემის და ნაზი ბეზეს კომბინაცია ყველას აღაფრთოვანებს.