ნიგვზის გაშრობა: ძირითადი ნიუანსები და სწორი ტექნოლოგია

417

კაკლის შეგროვების დრო მოვიდა. უმეტესობა მათგანი ნიგოზს მაშინვე იყენებს, ცომეულს უმატებს. ნიგვზის ბირთვი ხველის საწინააღმდეგო ნომერ პირველი საშუალების მოსამზადებლად აქტიურად გამოიყენება. ძალიან გემრიელი და სასარგებლო გამოდის. ქილა ნატურალური თაფლი კაკლით მცენარეულ ჩაის იდეალურად ავსებს. ასეთი კომბინაცია მდგომარეობას მაშინვე აუმჯობესებს. მაქსიმალური სარგებლის მისაღებად Vivien გასწავლით, რატომ არის აუცილებელი ნიგვზის გამოშრობა. სამწუხაროდ, ყველამ არ იცის, რომ კაკალს გამოყენებამდე სწორად მომზადება სჭირდება. ნაყოფის გამოშრობით თავიდან აიცილებთ ისეთ პრობლემებს, როგორიცაა მიკროორგანიზმების და სოკოს გამრავლება, რომელთაც ბირთვში შეღწევა და კაკლის გაფუჭება შეუძლიათ.

ნიგვზის სწორად გამოშრობა

  • ღუმელში – მწიფე კაკალი დეტალურად გადაარჩიეთ, ჭუჭყისგან გაწმინდეთ. ლანგარზე დაყარეთ და ღუმელში მოათავსეთ. 45 გრადუსამდე გააცხელეთ, კარი ოდნავ ღია დატოვეთ, რადგან სუფთა ჰაერის ნაკადი სჭირდება. 20 წუთში 70 გრადუსამდე გააცხელეთ. კაკალი 2–3 საათით გამოაშრეთ. ამის შემდეგ ღუმელიდან გამოიღეთ და ოთახის ტემპერატურაზე სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ.
  • მზეზე – ნიგოზი ღუმელის გარეშეც შეგიძლიათ გამოაშროთ. ამისთვის გადაარჩიეთ. კაკალი გატეხეთ, ბირთვი ამოიღეთ და ტიხრებისგან გაწმინდეთ. ახლა სუფთა კაკალი გისოსზე დააწყვეთ და მზეზე გაიტანეთ. 3 დღეში ტომარაში ან ჭურჭელში შესანახად ჩაყარეთ.
  • ჩალბობის შემდეგ – როგორც წინა ორ მეთოდში, ჯერ კაკალი გადაარჩიეთ, შემდეგ სუფთა წყალი დაასხით და 12 საათით გააჩერეთ. ვადის გასვლის შემდეგ სითხე გადაასხით. კაკალი გამდინარე წყალში გარეცხეთ. ქაღალდის პირსახოცზე დააწყვეთ და 2 საათით სრულ გაშრობამდე გააჩერეთ.

გასუფთავებული ნიგვზის დეზინფექცია არ დაგავიწყდეთ. საუკეთესო მეთოდია მოხალვა. გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ, ქაღალდზე დააწყვეთ, რომ გაშრეს. შემდეგ გახურებულ მშრალ ტაფაზე 5 წუთით მოხალეთ. მზადაა!