ზარმაცების ნამცხვარი „მედოკი“. 30 წუთში ღუმელის გარეშე მზადაა

0
1335

ბავშვობაში საყვარელი ნამცხვრის „მედოკის“ გარეშე ერთი დაბადების დღეც არ ჩაივლიდა. ბავშვები ამ ტორტს ისე ელოდნენ, როგორც ციურ მანანას. უფროსებიც სიამოვნებით მიირთმევდნენ. იმ დროიდან მედოკი სახლთან და ოჯახურ სიმყუდროვესთან ასოცირდება. მედოკის ნამცხვრის გაკეთებას უკვე შვილები მთხოვენ. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ მედოკი ტაფაზე. ნახევარ საათზე მეტი არ დასჭირდება.

მედოკი ტაფაზე – იდეალური რეცეპტია, თუ ღუმელთან მუშაობა არ გიყვართ. ტაფაზე შეწვით ფენების მომზადება შეგიძლიათ აკონტროლოთ. არაფერი დაიწვება, უმი და უგემური არ დარჩება. მედოკი ტაფაზე აღმოჩენაა დიასახლისებისთვის, რომლებიც დესერტების მარტივ და ელეგანტურ რეცეპტებს ეძებენ.

ინგრედიენტები:

  • 100 გ თაფლი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 30 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 250 გ ფქვილი

კრემის ინგრედიენტები:

  • 350 გ არაჟანი (20%)
  • 3 ს/კ შაქარი

მომზადების წესი:

  1. თაფლი სუსტ ცეცხლზე ერთგვაროვანი თხელი მასის მიღებამდე გაადნეთ. სოდა დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ. მალე ქაფი წარმოიქმნება. ამის შემდეგ შაქარი დაუმატეთ. სუსტ ცეცხლზე ღია ნარინჯისფერის მიღებამდე ხარშეთ. მუდმივად აურიეთ.
  2. როცა ქაფი ჩაქრება, თაფლი–შაქრის ნარევი ყავისფერი უნდა გახდეს. მასა თასში გადაიტანეთ. კარაქი დაუმატეთ. ნარევი ცხელია, ამიტომ კარაქი სწრაფად გადნება.
  3. თბილ ნარევს კვერცხი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ. ბოლო ინგრედიენტი გაცრილი ფქვილია. ცომი მოზილეთ. წელვადი და არაწებოვანი ცომი უნდა მიიღოთ.
  4. ცომი ორ ნაწილად დაყავით. თითოეული გააბრტყელეთ და კიდევ სამ ნაწილად დაყავით. ფირფიტებად გააბრტყელეთ. იმ ფორმის და დიამეტრის ფენები გამოჭერით, რომელიც მოგწონთ.
  5. ტაფა საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ. მშრალ ტაფაზე ფენები ორივე მხრიდან შეწვით. ცომის ზედმეტი ნაჭრები დაფშვენით და შეწვით. გასაფორმებლად გამოგადგებათ.
  6. კრემი მოამზადეთ. არაჟანი და შაქარი დაგჭირდებათ. 3 წუთით მიქსერით ათქვიფეთ. სურვილისამებრ კრემს დაქუცმაცებული ნიგოზი დაუმატეთ.
  7. თითოეულ ფენას კრემი წაუსვით და ერთმანეთს დაადეთ. ტორტი ააწყვეთ. დარჩენილი კრემი ბოლო ფენის კიდეებს წაუსვით და გვერდებზე გადაანაწილეთ.
  8. ცომის ნარჩენები წვრილად დაჭერით და საგორავით დააქუცმაცეთ. ტორტს ყველა მხრიდან მოაყარეთ. ზემოდან ნიგვზით გააფორმეთ. დესერტი 2–3 საათით მაცივარში შეინახეთ, რომ კარგად გაიჟღინთოს.

ნამცხვარი „მედოკი“ ტაფაზე მარტივად მზადდება. საოცარ შედეგს მიიღებთ. ნაზი, კარგად გაჟღენთილი, ტკბილი დესერტი კაკლის ნოტებით!