დამარილებული სკუმბრია ევროპული რეცეპტით. ნაზი და რბილი გემო თევზის სუნის გარეშე

0
38

გემრიელად დამარილებული სკუმბრია სახლის წვეულებას კარდინალურად შეცვლის. ძვირიან თევზზე ზედმეტი ფული არ დახარჯოთ, არამედ ყველაფერი თავად გააკეთეთ. იაფი და პრაქტიკულია. ასეთი თევზი ყოველდღე შეგიძლიათ მოამზადოთ. სწრაფად და მარტივად მარინადდება.

სკუმბრიის დამარილება – ახალი თევზი გამოიყენეთ. მხოლოდ სანდო ადგილას შეიძინეთ, რომ არ შეცდეთ. თუ ახალი თევზის მოძებნა არ გსურთ, ახალგაყინული შეიძინეთ. ამ რეცეპტისთვის ცოტა თევზი შეგიძლიათ იყიდოთ. უბრალოდ ერთ ჭამაზე სამყოფი მოამზადეთ, რომ საყინულეში დიდხანს არ გაჩერდეს.

ინგრედიენტები:

  • 3 სკუმბრია
  • 1 ლ წყალი
  • 200 მლ მცენარეული ზეთი
  • 80 გ მარილი
  • 80 გ შაქარი
  • 90 მლ ძმარი (9%)
  • დაფნის ფოთოლი
  • წიწაკის მარცვლები

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, თევზი მოამზადეთ. თუ გაყინულია, საყინულიდან დროულად გამოიღეთ. თითოეული თევზი კარგად გარეცხეთ და ქაღალდით მსუბუქად გაამშრალეთ. სურვილისამებრ ფარფლები და კუდი მოაჭერით.
  2. მარინადი მოამზადეთ. ქვაბში საჭირო რაოდენობის წყალი ჩაასხით, მარილი და შაქარი დაუმატეთ და აურიეთ. ყველა ინგრედიენტი უნდა გაიხსნას. ადუღებამდე მიიყვანეთ.
  3. როგორც კი, ადუღდება, ქურიდან გადმოდგით და გაგრილებას დაელოდეთ. თევზს თბილი და არა ცხელი მარინადი დაასხით. სკუმბრია შესაფერისი ზომის ნაჭრებად დაჭერით. დასამარინადებლად საჭირო ზომის ჭურჭელი შეარჩიეთ.
  4. მაგალითად, პლასტმასის კონტეინერი, რომელიც პატარა მაცივარშიც ადვილად ეტევა. ასეთ კონტეინერს თავსახური აქვს. სკუმბრიის ნაჭრებით კონტეინერი გაავსეთ. დაფნის ფოთოლი და წიწაკის მარცვლები დაუმატეთ.
  5. თევზის ნაჭრები არ ჩატუმბოთ. არომატულ სკუმბრიას თბილი მარინადი დაასხით და მაცივარში მოათავსეთ. 2 საათში დამარინადებული სკუმბრია მზად იქნება.

სკუმბრიის სწრაფად და გემრიელად დამარილება – თევზი უფრო დიდხანს შეგიძლიათ დაამარინადოთ. ეს სკუმბრიის ნაჭრების სიგანეზეა დამოკიდებული. თუ თხელი ნაჭრებია, მხოლოდ 2 საათი საკმარისია. უფრო ფართო ნაჭრებს 4–5 საათი დაჭირდება. ამ დროში გემრიელი წვენით სრულად გაიჟღინთება.

თევზი სუფრაზე სხვადასხვა დანამატთან ერთად შეგიძლიათ გაიტანოთ. მაგალითად, ლიმონის ნაჭრებით, ხახვის რგოლებით ან წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვით გააფორმეთ.  ასეთი დამარინადებული სკუმბრია მსუბუქ წასახემსებელ კანაპეს უხდება. გარწმუნებთ, სუფრიდან წამებში გაქრება. დანამატზე გაქცევა მოგიწევთ.