ლობიოს მოხარშვაზე დიდი დრო რომ არ დახარჯოთ, წინასწარ უნდა ჩაალბოთ. სიტყვაზე, ეს პირველი და ერთადერთი მიზეზი არაა, რატომ უნდა გააკეთოთ ასე, თუმცა დღეს ამის შესახებ არ ვსაუბრობთ. ჩალბობის პროცესი ყველა დიასახლისს არ მოსწონს. ეს ფაქტია. აღმოჩნდა, რომ ამ ეტაპის გამოტოვება შეგიძლიათ, თუ, მაგალითად, წითელი მდიდარი ბორში სწრაფად უნდა მოამზადოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ მოხარშოთ ლობიო სწრაფად ჩალბობის გარეშე.
როგორ მოვხარშოთ ლობიო სწრაფად – გიამბობთ, რა საჭიროა ლობიოს ჩალბობა. პირველ რიგში, ეს ყველა პარკოსანზე უნდა გააკეთოთ. მუხოდოს, ოსპს, ბარდას და სხვა სახეობას ჩალბობა სჭირდება. მეორეც, ამას მხოლოდ სწრაფად მოსახარშად არ აკეთებენ. ყველა პარკოსანი, მთელი მარცვლეულის კულტურა, კაკალი და თესლი ფიტინის მჟავას შეიცავს. ეს ნივთიერება პროდუქტში შემავალ ყველა სასარგებლო ნივთიერებას ნორმალურად ათვისებაში ხელს უშლის. ჩალბობით (იდეალურია, მთელი ღამე) წარმოიქმნება ფერმენტი ფიტაზი, რომელიც ფიტინის მჟავას შლის. სხვათა შორის, პარკოსანში ფიტინის მჟავის არსებობის გამო მუცლის შებერილობამ შეიძლება შეგაწუხოთ. ამ პროდუქტების ჩალბობა შებერილობის პრევენციისთვისაც ღირს. თუ ცხოველურ პროდუქტებს არ მიირთმევთ და პარკოსანი ცილების მთავარი წყაროა, აუცილებლად ჩაალბეთ, რადგან ჩალბობის გარეშე ორგანიზმს ცილის ათვისება გაუჭირდება.
როგორ დავაჩქაროთ ლობიოს მომზადების პროცესი – ლობიოს დროულად ჩალბობა ყოველთვის არ გამოგვდის. იდეალურია, თუ უკვე მზა საყინულეში გაქვთ. მაგალითად, შეგიძლიათ ბევრი ლობიო მოხარშოთ, შემდეგ კონტეინერში ჩააწყოთ და საყინულეში შეინახოთ. თუ ამაზე წინასწარ არ იზრუნეთ და ჩალბობის დრო არ გაქვთ, ხრიკები დაიმახსოვრეთ. დეტალურად გიამბობთ, როგორ მოხარშოთ ლობიო სწრაფად აქ და ახლა.
- მარტივი, მაგრამ ეფექტური მეთოდი: ლობიო გარეცხეთ და ცივი წყალი დაასხით. ღრმა ქვაბში საშუალო ცეცხლზე წყლის ადუღებამდე ხარშეთ. წყალი გადაასხით და ლობიოს ცივი წყალი დაასხით. პროცედურა ლობიოს დარბილებამდე გაიმეორეთ. მზადაა!
- სოდა ლობიოს მოხარშვას დააჩქარებს. პარკოსანს წყალი დაასხით და მწიკვი სოდა დაუმატეთ. მომზადების ბოლო ეტაპზე ცოტა ლიმონის წვენი დაუმატეთ. ეს სოდის გასანეიტრალებლად საჭიროა. შემდეგ წყალი გადაასხით და ლობიოს მარილი მოაყარეთ.
- ლობიოს მოხარშვამდე ცოტა ხმელი ზღვის პროდუქტი ან სხვა წყალმცენარე დაუმატეთ. ასე ლობიო სულ რაღაც 40 წუთში მოიხარშება. მართალია, ნორის გამო ლობიოს გემო შეიცვლება.
- ლობიო ჩალბობის გარეშე ყველაზე სწრაფად მიკროტალღურ ღუმელში შეგიძლიათ მოხარშოთ. პარკოსანს ცივი წყალი დაასხით და 10 წუთით მიკროტალღურ ღუმელში მოათავსეთ. ამის შემდეგ ლობიოს აურიეთ, მარილი მოაყარეთ და 10-15 წუთით ღუმელში დააბრუნეთ.
- პარკოსანის ხარშვის დასაჩქარებლად მულტისახარში აპარატი ან სწრაფი ხარშვის ქვაბი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. პარკოსანს მარილი წინასწარ დაუმატეთ. მოსახერხებელი მოწყობილობაა ყველა შემთხვევისთვის.
ლობიო ცილების, რკინის, უჯრედისის, B, E, PP ვიტამინების, თუთიის, სპილენძის, კალიუმის, იოდის, გოგირდის და მაგნიუმის შესანიშნავი წყაროა. თუ თქვენს რაციონში ეს შესანიშნავი პროდუქტი არაა, სასწრაფოდ გამოასწორეთ. მით უფრო, ლობიოს მომზადების ბევრი რეცეპტი არსებობს.