ხრაშუნა წიწაკა ძმრით „ხუთწუთიანი“. წიწაკის ორთქლში მოხარშვა არ მოგიწევთ

0
228

სწრაფ წიწაკას ზამთრისთვის ვამზადებ ხერსონელი ანას რეცეპტით, რომელზეც უკვე მე-4 თვეა ბინას ვაქირავებ. 15 წიწაკის ქილა მომიხუფა, თავად აჯიკით გავუმასპინძლდი. ანას რეცეპტი ჩავიწერე. წასახემსებელი მარტივად მზადდება და საქმიანი დიასახლისების ნამდვილი მხსნელია. Vivien გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ხრაშუნა წიწაკა „ხუთწუთიანი“ ზამთრისთვის. სტერილიზაცია და წიწაკის ორთქლში მოხარშვა საჭირო არაა.

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ წიწაკა
  • 1 ლ წყალი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 0,5 ჭიქა ძმარი
  • 1 ჭიქა მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

  1. ქილები და თავსახურები წინასწარ გაასტერილეთ. თქვენთვის მოსახერხებელი ნებისმიერი მეთოდი გამოიყენეთ.
  2. წიწაკა გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და 4 ნაწილად დაყავით. თესლი მოაშორეთ, არ გჭირდებათ.
  3. მარინადის მოსამზადებლად წყალი ქვაბში ჩაასხით. მარილი, ძმარი და მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. მარინადი ადუღებამდე მიიყვანეთ, შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და კიდევ 2 წუთით ხარშეთ.
  4. წიწაკა ცხელ მარინადს დაუმატეთ. ადუღების მომენტიდან დაახლოებით 5 წუთით ხარშეთ.
  5. წიწაკა ქილებში გადაანაწილეთ, მარინადი დაასხით და ქილები მოხუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ. კარადაში თაროზე ან საკუჭნაოში შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!

თუ ჯერ კიდევ სალათების მომზადება არ გამოგდით, მარტივით დაიწყეთ. მაგალითად, სწრაფი წიწაკა ზამთრისთვის იდეალურია. ამ რეცეპტით დამწყები დიასახლისიც შესანიშნავად გაუმკლავდება. მთავარია, რომ ყველა ინგრედიენტი ხელთ გქონდეთ. 5-6 ნახევარლიტრიანი ქილა გამოვა!