მარილი ღუმელში: გემრიელი ცომეულის საიდუმლოებები

270

გქონიათ შემთხვევა, როცა რეცეპტს ზუსტად მიყევით, პროპორციები და ტემპერატურის რეჟიმი დაიცავით, მაგრამ კერძი მაინც არ გამოვიდა? ის შეიძლება დაიწვას, არ ამოვიდეს ან საერთოდ უმი დარჩეს. მაშინვე კულინარიულ უნარებზე ან ცუდ ტექნიკაზე არ დაიჩივლოთ. Vivien გიამბობთ, როგორ შეცვლის მარილი ღუმელში სიტუაციას ერთხელ და სამუდამოდ! გამოიყენეთ მარტივი პროდუქტი, რომელიც სამზარეულოში ნებისმიერს აქვს. ასე დამწვარი და ნახევრად მომზადებული ვახშამი და დესერტი დაგავიწყდებათ. აღმოჩნდა, რომ ყველაფერი მარტივი და ხელმისაწვდომია. აგიხსნით, რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში!

მარილი ღუმელში: საზრიანი დიასახლისების ხრიკი

რატომ არ ცხვება კერძი ღუმელში – თანამედროვე ღუმელში კერძის ზედა და ქვედა ნაწილი თანაბრად ცხვება. მასში კონვექციის და წამზომის ფუნქციები არის. ძველი ღუმელი ასეთ ფუნქციებს არ ფლობს. სწორედ ამიტომ, კერძი შეიძლება დაიწვას ან შიგნით უმი დარჩეს. საქმე იმაშია, რომ სითბო მხოლოდ ქვემოდან მოდის და ღუმელში არათანაბრად ნაწილდება. ხელოსანთან დარეკვა არ იჩქაროთ. მარტივი გამოსავალი არსებობს.

რა საჭიროა მარილი ღუმელში – ღუმელის ძირში ლანგარი ბევრი მარილით მოათავსეთ. პროდუქტი გაგრილებისას სითბოს გამოსცემს. გარდა ამისა, მარილი შეგიძლიათ გამოიყენოთ პირდაპირ იმ ფორმაში, სადაც ვახშამს აცხობთ. რა თქმა უნდა, ცომეულის შემთხვევაში ასეთი რამ დაუშვებელია. აი, ქათმის ფეხების, კარტოფილის ან თევზის მარილზე მომზადება კარგი იდეაა!

აგური ღუმელში – თუ შიშობთ, რომ მარილი თქვენი კერძის გემოს გააფუჭებს, აგური გამოიყენეთ. ის ზუსტად ასე მუშაობს: სითბოს შთანთქავს და მის თანაბრად განაწილებას უზრუნველყოფს. გარდა ამისა, სპეციალური საცხობი ქვა შეგიძლიათ შეიძინოთ. ასე გაფუჭებული დესერტი დაგავიწყდებათ.

ყოველი მომზადებული კერძის შემდეგ ღუმელში მარილის შეცვლა საჭირო არაა. დროთა განმავლობაში, გაყვითლდება, მაგრამ ეს პროდუქტს თავისი ფუნქციის შესრულებაში ხელს არ შეუშლის. მარტივი ხრიკები გამოიყენეთ, რომ თქვენი კერძი და ცომეული ყოველთვის გემრიელი გამოვიდეს!