გასულ კვირას მთელი ოჯახისთვის საყვარელი წვნიანი მოვამზადე. აი, პრობლემა: სტაფილო რბილია. როგორ გავაკეთო შემწვარი გახეხილი ბოსტნეული? მაღაზიაში წასასვლელად დრო არ მქონდა. საბედნიეროდ, გამახსენდა ხრიკი, რომელიც ერთხელ დედამთილმა მასწავლა.
რა თქმა უნდა, რბილი სტაფილო კუბებად შეგიძლიათ დაჭრათ, მაგრამ გახეხვა გაგიჭირდებათ. თითი შეიძლება დაიზიანოთ და განწყობა გაიფუჭოთ. ბოსტნეულის გადაგდება არ იჩქაროთ, თუ სტაფილო მაცივარში დარბილდა. Vivien გიამბობთ, რა გააკეთოთ.
სტაფილო დარბილდა: რა გავაკეთოთ – სტაფილო სწრაფად და მარტივად მაგარი და ხრაშუნა შეიძლება გახდეს. ბოსტნეულს ორივე მხრიდან ბოლოები მოაჭერით და ძალიან ცივ წყალში ჩადეთ. რამდენიმე ყინულის კუბი დიდი ეფექტისთვის დაუმატეთ. ბოსტნეული ყინულიან წყალში 15 წუთით გააჩერეთ, თუ სტაფილო საშუალო ზომისაა. მსხვილი ძირნაყოფისთვის მეტი დრო დაგჭირდებათ.
ახლა იცით, როგორ გაამაგროთ სტაფილო. ხრიკი არაერთხელ დაგეხმარებათ. ოდნავ რბილი სტაფილოს გადაგდება საჭირო არაა, თუ გაფუჭებული არაა. სასარგებლო ხრიკი დაიმახსოვრეთ!