არომატული თაფლაკვერის მარტივი რეცეპტი. ასეთს მაღაზიაში ვერ იპოვით

959

ბავშვობიდან ტკბილეულს შორის ყველაზე მეტად შინ მომზადებული მარტივი თაფლაკვერი მიყვარს. ბებია თაფლით აცხობდა და ყოველთვის გემრიელი სურნელი ტრიალებდა. ის სუნი დღემდე სიმყუდროვესა და სახლის სითბოსთან ასოცირდება. დროდადრო თავადაც ვაცხობ. ასეთ თაფლაკვერს მაღაზიაში ნამდვილად ვერ იყიდით. Vivien თაფლაკვერის ზუსტ რეცეპტს გიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ფქვილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ დარიჩინი
  • 100 გ თაფლი
  • 140 გ შაქარი
  • 80 მლ წყალი
  • 50 გ კარაქი
  • 1 ს/კ ალკოჰოლი

ჭიქურის ინგრედიენტები:

  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • 4 ჩ/კ ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:

  1. ფქვილი გაცერით, რომ ფაფუკი ცომი მიიღოთ. ფქვილს სოდა და დარიჩინი დაუმატეთ. მშრალი ინგრედიენტები აურიეთ.
  2. თაფლი პატარა ქვაბში ჩაასხით. წყალი და შაქარი დაუმატეთ. ცეცხლზე დადგით, რომ ადუღდეს. ამის შემდეგ ქურიდან გადმოდგით და კარაქი დაუმატეთ. კოვზი ალკოჰოლიც დაუმატეთ, რომ ცომი უფრო ფხვიერი გამოვიდეს. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
  3. თაფლის ნარევს 2/3 ფქვილი დაუმატეთ და მოზილეთ. ცომი კარგად მოზილეთ, არ უნდა დაკორკოშდეს. ამის შემდეგ ცომი ოთახის ტემპერატურამდე გასაგრილებლად გააჩერეთ.
  4. დარჩენილი ფქვილი სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ. ზემოდან ცივი ცომი დაადეთ. კიდევ ერთხელ ჩაზილეთ. რბილი და ოდნავ წებოვანი ცომი გამოვა. ფქვილის დამატება საჭირო არაა, რადგან თაფლაკვერი ფხვიერი აღარ გამოვა. ცომი 1 სმ სიქსის ფენაზე გააბრტყელეთ. ფორმებით გამოჭერით.
  5. ორცხობილას ფორმა მიეცით. 190 გრადუსზე ზუსტად 15 წუთით აცხვეთ. ჭიქურისთვის შაქრის ფხვნილი ლიმონის წვენთან ერთად აცხვეთ. მზა თაფლაკვერი ჭიქურით დაფარეთ.

მარტივი მანიპულაციებით გემრიელი ტკბილეული მზადაა. სუფრაზე გაიტანეთ, ოჯახს და სტუმრებს გაუმასპინძლდით. ყველაზე მთავარი ორცხობილის არომატია, რომელიც მთელ სახლში გავრცელდება. სულიც აფორიაქდება.