შარლოტას ხაჭოთი ყოველდღე ვაცხობ. ნაზი შიგთავსი ყველაფერს რადიკალურად ცვლის

372

ვაშლის სეზონი გახსნილია, ანუ შარლოტას მომზადების დროა. დარწმუნებული ვართ, თქვენი საფირმო მეთოდი გაქვთ. დაჟინებით გირჩევთ, რომ შარლოტა ხაჭოთი ჩვენი რეცეპტით სცადოთ. ნაზი შიგთავსი ნამდვილ სასწაულს ახდენს. პეროგის ისევ და ისევ გამოცხობას ისურვებთ. Vivien მარტივ, მაგრამ ძალიან საჭირო რეცეპტს გიზიარებთ.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 8-10 ს/კ შაქარი
  • 10 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 12 ს/კ ფქვილი
  • 12 ს/კ რძე
  • 10 გ ვანილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი
  • 2 დიდი ვაშლი
  • ფორთოხლის ცედრა

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 250 გ ხაჭო
  • 1 კვერცხი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 1 ს/კ სახამებელი
  • 1 ს/კ არაჟანი
  • 10 გ ვანილი

მომზადების წესი:

  1. დავაზუსტებთ, რომ ყველას განსხვავებული ფქვილი აქვს, კვერცხის ზომებიც განსხვავდება. მთლიანობაში, ინგრედიენტების რაოდენობა ოპტიმალურია. ცომს დააკვირდით. დაუმატეთ, თუ რამე საჭიროა. ცომით დავიწყოთ. კვერცხი მარილთან ერთად ათქვიფეთ. თანდათან შაქარი დაუმატეთ და თეთრი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  2. ამის შემდეგ კარაქი, ცედრა და ვანილი დაუმატეთ. ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. სასურველია, დაბალ სიჩქარეზე მიქსერით აურიოთ.
  3. ვაშლი პატარა კუბებად დაჭერით და ცომს სპატულით აურიეთ. ცომი პერგამენტდაფარებულ ფორმაში ჩაასხით. გაასწორეთ, რომ ვაშლი ზემოთ არ ამოვიდეს.
  4. ხაჭოს მასა გააკეთეთ. ხაჭო ბლენდერით ათქვიფეთ ან საცერში გახეხეთ. კვერცხი, შაქარი, სახამებელი და არაჟანი დაუმატეთ. ძალიან ცხიმიანი არაჟანი არ გამოიყენოთ. ვანილი დაუმატეთ. თუ ვანილის გაჯერებული გემო მოგწონთ, ცომსაც და შიგთავსსაც დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
  5. ხაჭოს მასა საკონდიტრო ტომარაში ჩაასხით. ცომის ზემოდან ხაჭოს მასის ბადე გააკეთეთ. თუ საკონდიტრო ტომარა არ გაქვთ, კრემი ზემოდან აკურატულად წაუსვით. 180 გრადუსზე 45 წუთით აცხვეთ.

40 წუთის შემდეგ არომატული ყავა შეგიძლიათ მოხარშოთ და პეროგი სუფრაზე გაიტანოთ. სურვილისამებრ, შაქრის ფხვნილით გააფორმეთ. მეორე დღეს პეროგი უფრო გემრიელია. შარლოტა ხაჭოთი აუცილებლად სცადეთ.