კომბოსტოს გირცი ტაფაზე, რომლის ცომი ბუმბულივით ფაფუკია. არც ერთი არ იშლება

312

Vivien გირცის მოხარშვის მეთოდს გიზიარებთ, რომელიც ტაფის დამღლელი რეცხვისგან დაგიცავთ. წყლის ადუღება და ლოდინი არ მოგიწევთ. უბრალოდ ტაფის ძირში მარლა ჩააფინეთ, ცოტა წყალი დაასხით და 5 წუთში კომბოსტოს გირცი, ფუმფულა ლამაზმანი, პირდაპირ თეფშზე, შემწვარი ხახვის რბილ ბალიშზე აღმოჩნდება. თუ უფრო ნოყიერი შიგთავსი გსურთ, მოხარშული კვერცხი დაუმატეთ. დამღლელი სამუშაო დღის შემდეგ ოჯახის წევრებს ასეთი კერძი გაახარებთ. სოკოს სოუსთან ერთად განსაკუთრებით გემრიელია.

ცომის ინგრედიენტები:

  • 2,5 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 200 მლ კეფირი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • ¾ ჩ/კ მარილი

შიგთავსის ინგრედიენტები:

  • 1 პატარა თავი თეთრი კომბოსტო
  • 2 მოხარშული კვერცხი
  • 1 საშუალო ზომის სტაფილო
  • მზესუმზირის ზეთი
  • 3 ცალი დაფნის ფოთოლი
  • მარილი, დაფქული შავი წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. თბილ კეფირს მარილი დაუმატეთ. ფქვილი და სოდა აურიეთ, კეფირს რამდენიმე ეტაპად დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ძალიან მკვრივი არ გამოვიდეს. ცომი გვერდზე გადადეთ, დაასვენეთ. 20 წუთი საკმარისია.
  2. კომბოსტოს შიგთავსი მოამზადეთ, სანამ ცომი ისვენებს. ჯერ კომბოსტო ძლიერ ცეცხლში ზეთში შეწვით. უმარილოდ შეწვით. შემდეგ სტაფილოსთან და ხახვთან ერთად ჩაშუშეთ. დაფნა, მარილი და წიწაკა აუცილებლად დაუმატეთ. დამატებით ცოტა ხახვი შეგიძლიათ შეწვათ, რომ შემდეგ გირცები მასთან ერთად სუფრაზე გაიტანოთ. ჩაშუშულ კომბოსტოს წვრილად დაქუცმაცებული მოხარშული კვერცხი დაუმატეთ. ასეთი შიგთავსი უფრო ნოყიერი და გემრიელია.
  3. სქელი გირცები გამოძერწეთ, შიგთავსი არ დაგენანოთ. ოთხ ფენად გაკეცილი მარლა ტაფის ძირში ჩააფინეთ. ტაფას 150 მლ წყალი დაასხით, დაელოდეთ, სანამ წყალი ადუღდება. უმი გირცები მარლაზე დააწყვეთ, თავსახური დაახურეთ და ზუსტად 5 წუთით ხარშეთ. გირცები ტაფის ძირს არ მიეკვრება, არ იდარდოთ: მარლა ხარშვისას დაგეხმარებათ. ამ მეთოდით მომზადებული გირცები არ დაიშლება.
  4. ერთდროულად რამდენიმე ტაფის გამოყენებით ხარშვის პროცესს დააჩქარებთ. როცა წყალი ადუღდება, უბრალოდ ახალი პარტია დაუმატეთ.
  5. გირჩევთ, რომ ასეთი გირცები მოიმარაგოთ და საყინულეში შეინახოთ. მოსახერხებელია, როცა საყინულეში იმალება საგანძური, რომლითაც მოულოდნელი და ძალიან მშიერი სტუმარი შეგიძლიათ გაახაროთ.

ბევრი დიასახლისი კომბოსტოს გირცებს წვრილად დაჭრილ ქამა სოკოს უმატებს. კერძი უფრო არომატული გამოდის! პიკანტურობისა და ეგზოტიკური გემოსთვის წვეთი სოიოს სოუსი დაუმატეთ, კომბოსტოს და სოკოს იდეალურად ეთავსება. გემრიელად მიირთვით!