ლიმონის ტარტი ბეზეთი. უფრო გემრიელი გამოდის, ვიდრე ძვირადღირებულ საკონდიტროში

460

ოჯახის წევრებისთვის ლიმონის ტარტი ბეზეთი მოვამზადე. ძალიან მოეწონათ და ახლა თითქმის ყოველდღე ვაცხობ. მის გაკეთებას ნებისმიერი დიასახლისი შეძლებს. Vivien დეტალურ ინსტრუქციას გიზიარებთ.

ტარტი ბეზეთი – ლიმონის ტარტი ბეზეთი კლასიკური დესერტია, რომელიც თითქმის ნებისმიერ კაფეში შეგიძლიათ მიირთვათ. სახლში მომზადებული უფრო გემრიელია. რაც მთავარია, მარტივად მზადდება. პირველივე ცდაზე კარგ შედეგს მიიღებთ. ინგრედიენტები 25 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმაზეა გათვლილი. გაითვალისწინეთ, რომ დესერტი ისეთი გამოვა, როგორიც უნდა იყოს. ბეზეს ასათქვეფად მიქსერი დაგჭირდებათ. ხელით ვერ გააკეთებთ.

ფხვიერი საფუძვლის ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 50 გ შაქრის ფხვნილი
  • 160 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 30-50 მლ წყალი

ლიმონის კრემის ინგრედიენტები:

  • 1 ლიმონი
  • 400 მლ წყალი
  • 70 გ შაქარი
  • 30 გ სიმინდის სახამებელი
  • 50 გ კარაქი
  • 2 კვერცხის გული

ბეზეს ინგრედიენტები:

  • 70 გ კვერცხის ცილა
  • 140 გ შაქარი
  • 35 მლ წყალი
  • მწიკვი ლიმონმჟავა

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, ფხვიერი საფუძველი მოამზადეთ. კვერცხი და წყალი ისე აურიეთ, რომ ამ პროდუქტების საერთო მასა 70 გ იყოს. წყლის ზუსტი რაოდენობა არ მივუთითეთ, რადგან უფრო მეტი ან ნაკლები შეიძლება დაგჭირდეთ. ეს კვერცხზეა დამოკიდებული. მიღებული ნარევი მაცივარში შეინახეთ.
  2. ფქვილი, შაქრის ფხვნილი და კუბებად დაჭრილი ცივი კარაქი ღრმა თასში ხელით აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ. კომბაინში ამის გაკეთება იდეალურია, მაგრამ ხელითაც შეგიძლიათ.
  3. ფქვილის ნაფშვენს ცივი კვერცხი–წყლის ნარევი დაუმატეთ. აურიეთ და ფხვიერი ცომი მოზილეთ. ძალიან ელასტიური გამოდის და ხელს არ ეკვრება. საცხობ ფორმას 25 სმ დიამეტრზე ოდნავ დიდი პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ, რომ გვერდები გაუკეთოთ.
  4. ცომი ფორმაში გადაიტანეთ. გვერდები გაუკეთეთ და ზედმეტი კიდეები მოაჭერით. ცომი ჩანგლით დასერეთ, რომ ცხობისას არ ამოიბეროს. მაცივარში შეინახეთ.
  5. ამ დროში ლიმონის ცედრა გახეხეთ და წვენი გაწურეთ. წვენი წყალს აურიეთ. მიღებული სითხე ღრმა ტაფაში ჩაასხით, ლიმონის ცედრა, შაქარი, კვერცხის გული და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. მასა ერთგვაროვანი ნარევის მიღებამდე დააბლენდერეთ.
  6. სუსტ ცეცხლზე დადგით და ხარშეთ, მუდმივად აურიეთ. როცა მასა გასქელებას დაიწყებს, ცეცხლიდან გადმოდგით და კარაქი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ, რომ სრულად გაიხსნას.
  7. მზა ლიმონის კრემს პირდაპირ ტაფაზე პარკი დააფარეთ, რომ კრემზე ქერქი არ წარმოიქმნას. მაცივრიდან ცომი გამოიღეთ და 180 გრადუსზე 10 წუთით აცხვეთ. ოდნავ უნდა შეწითლდეს.
  8. ლიმონის კრემი ფხვიერ ცომს დაუმატეთ. კრემი თანაბრად გადაანაწილეთ და 200 გრადუსზე 7-10 წუთით აცხვეთ. ამ დროში ბეზე მოამზადეთ. წყალი და შაქარი ღრმა ტაფაში აურიეთ და ცეცხლზე დადგით. სიროფი 120 გრადუსამდე ხარშეთ. კვერცხის ცილები მწიკვ ლიმონმჟავასთან ერთად აქაფებამდე ათქვიფეთ.
  9. სიროფი წვრილად კვერცხის ცილებს დაუმატეთ, მუდმივად ათქვიფეთ. შედეგად სტაბილური ბეზე უნდა მიიღოთ. საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ და ტარტს ზემოდან წაუსვით. ისე გააფორმეთ, როგორც გსურთ. მაგალითად, წრეზე თანაბრად გაანაწილეთ ან ისე გააკეთეთ, როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები. მზადაა!

ლიმონის ტარტი ბეზეთი – ძალიან ლამაზად გამოიყურება, როცა ბეზე კარამელიზდება. ამისთვის სპეციალური მოწყობილობა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. საკონდიტრო სანთურა ან გაზის კარამელიზატორი. ამ ამოცანას ჩვეულებრივი ღუმელითაც გაუმკლავდებით. ღუმელი მაქსიმალურად გააცხელეთ, მხოლოდ ზედა რეჟიმი ჩართეთ. ტარტი ღუმელში რამდენიმე წუთით მოათავსეთ. ბეზე შეწითლდება. მზადაა! ლიმონის ტარტი ბეზეთი რომ მოამზადოთ, ქურასთან დიდი დროის გატარება მოგიწევთ, მაგრამ შედეგი ამად ღირს. დესერტი სტუმრების მოსვლამდე მოამზადეთ. მათ გაოცებას ნამდვილად შეძლებთ. გემრიელად მიირთვით!