შემოდგომა არა მხოლოდ გარეთ, არამედ სამზარეულოში კაშკაშა ფერების სეზონია. ამ პალიტრაში გოგრა ყველაზე კაშკაშაა. ამ ბოსტნეულის გარეშე საშემოდგომო კერძი წარმოუდგენელია. Vivien გიამბობთ, როგორ გამოაცხოთ გოგრის ნაჭრები არომატული ნივრით და რეჰანით. ინანებთ, რომ ადრე არ გამოგიცხვიათ!
როგორ გამოვაცხოთ გოგრა ნივრით და რეჰანით – გოგრის კერძი გემრიელი და სასარგებლოა. ბავშვის და დიეტური კვებისთვის შესაფერისია. 100 გ გოგრა მხოლოდ 22 კალორიას შეიცავს. ბოსტნეული ვიტამინებით და მინერალებით მდიდარია. მასში 5-ჯერ მეტი კაროტინი შედის, ვიდრე სტაფილოში. სახამებელს და ქოლესტერინს საერთოდ არ შეიცავს. დროა რაციონი ამ სასარგებლო პროდუქტით გაამრავალფეროვნოთ.
ინგრედიენტები:
- 700 გ გოგრა
- 30 მლ მცენარეული ზეთი
- 4 კბილი ნიორი
- თეთრი წიწაკა გემოვნებით
- 1 ჩ/კ რეჰანი
- 0,5 ჩ/კ მარილი
- 0,5 ჩ/კ შაქარი
მომზადების წესი:
- ტკბილი გოგრა შეარჩიეთ. მაგალითად, „მუსკატის“ ან „ბატერნატის“. გოგრა მოამზადეთ. ქერქი და თესლი მოაშორეთ. პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
- საკაზმი მოამზადეთ. ზეთი თასში ჩაასხით. თუ სურვილი გაქვთ, ზეითუნის ზეთი გამოიყენეთ. თეთრი წიწაკა დაუმატეთ. თუ არ გაქვთ, შავი წიწაკა გამოიყენეთ. 1 ჩ/კ ხმელი რეჰანი დაუმატეთ. ნივრის კბილები დაჭყლიტეთ და დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ. აურიეთ.
- გოგრის ნაჭრები თასში მოათავსეთ და მიღებული საკაზმი მოასხით. აურიეთ. თუ გოგრა ტკბილი არაა, ცოტა შაქარი დაუმატეთ.
- გოგრა საცხობ ფორმაზე ერთ ფენად დააწყვეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით მომზადებამდე აცხვეთ.
ამ რეცეპტით მომზადებული გოგრა სუფრაზე გარნირთან ერთად ან დამოუკიდებელ კერძად გაიტანეთ. ძალიან გემრიელი გამოვა! მათაც მოეწონებათ, ვინც თავს გოგრის მოყვარულად არ თვლის.