კეფირის ცომი: 3 პრაქტიკული რეცეპტი ყველა შემთხვევისთვის

658

უკვე მერამდენე დღეა მაცივარში 1 ბოთლი კეფირი დევს. სანამ ვადა გაუვა, რამე უნდა მოვამზადო. ამაზე ვფიქრობდი, რომ თავში აზრმა გაიელვა: „რა მოხდება, თუ კეფირით ღვეზელის ცომს მოვზელ?“ რეცეპტებს გადავხედე და იდეალური ცომის 3 შესანიშნავი რეცეპტი აღმოვაჩინე. როგორც ამბობენ, ყველა შემთხვევისთვის შესაფერისია. ასეთი ცომით იდეალური ღვეზელი, ხვეულა და სხვა გემრიელი ცომეული გამოდის.

1. ყველიანი ცომი კეფირით

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა კეფირი
  • 1 ჭიქა გახეხილი ყველი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 0,66 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • 2 ჭიქა ფქვილი

მომზადების წესი:

  • ხმელი ყველი გახეხეთ. თუ ხვეულის ან სხვა პურცომეულის მომზადება გსურთ, წვრილი სახეხი გამოიყენეთ. მსხვილად გახეხილი ყველი ცომში ჩადებულ სოსისს და კვერებს უხდება.
  • გამოცხობამდე ცომი კარგად რომ ამოვიდეს, სოდა და კეფირი აურიეთ, დროებით გააჩერეთ. როცა სოდა მთლიანად ჩაქრება, გაცრილი ფქვილი და დანარჩენი ინგრედიენტები დაუმატეთ.

2. ცომი კეფირით და საფუარით

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ფქვილი
  • 60 გ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 200 მლ კეფირი
  • 50 მლ რძე
  • 25 გ ცოცხალი საფუარი (ან 1 ჩ/კ მშრალი)
  • 75 გ მარგარინი
  • 2 კვერცხი

მომზადების წესი:

  • საფუარი თბილ რძეში აურიეთ. მარგარინი გაადნეთ.
  • ყველა ინგრედიენტი, ფქვილის გარდა, აურიეთ.
  • ფქვილი გაცერით, მასას დაუმატეთ და ელასტიური, გლუვი ცომი მოზილეთ.
  • ქვაბს ზეთი წაუსვით, ცომი მასში ჩადეთ, ამოსასვლელად თბილ ადგილას გაიტანეთ.
  • 180 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ.

2.1. კეფირის და საფუარის ცომის მარტივი ვარიანტი

ინგრედიენტები:

  • 250 მლ კეფირი
  • 0,5 ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ მარილი და მშრალი საფუარი (ან 50 გ ცოცხალი)
  • 2,5 ჭიქა ფქვილი

მომზადების წესი:

  1. საფუარი კეფირში გახსენით.
  2. ყველა ინგრედიენტი დაუმატეთ, ცომი მოზილეთ და 1-1,5 საათით გააჩერეთ, რომ ამოვიდეს.
  3. ასეთი უცხიმო და ფაფუკი ცომის ვარიანტი მარილიანი ცომეულის, ღვეზელის, კვერის ან ხაჭაპურის მოსამზადებლად გამოგადგებათ.

3. თხელი ცომი კეფირით 5 წუთში

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • 250 მლ კეფირი
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 0,5 ჩ/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. სოდა კეფირში ჩააქრეთ, შემდეგ ყველა ინგრედიენტი დაუმატეთ და აურიეთ.
  2. ასეთი მსუბუქი, ჰაეროვანი და უცხიმო ცომით პეროგი და პიცა კარგად გამოდის. გახსოვდეთ: ნებისმიერი არჩეული შიგთავსი მშრალი უნდა იყოს.

ამ მარტივი და სწრაფი რეცეპტებით ცომის მომზადება მოგეწონებათ. ერთ–ერთი რეცეპტი სცადეთ და ნახავთ, რამდენად მარტივად შექმნით იდეალურ ცომეულს მთელი ოჯახისა და სტუმრებისთვის.