ჩაშუშულ ხორცს ხახვის ფურცლებში ვხარშავ. გარეგნულად შებოლილი გამოდის

407

შინ მომზადებული ჩაშუშული ხორცი სტუმრებში ნამდვილ აღფრთოვანებას იწვევს. წარმოიდგინეთ, როგორ გაგაქვთ არომატული კერძი და ოთახი დიასახლისის მიმართ სასიამოვნო კომპლიმენტებით ივსება. ახლობლები ნაზ და რბილ ხორცს აგემოვნებენ, შემდეგ ინტერესდებიან, როგორ მოამზადონ საოცარი კერძი.

ჩაშუშული ხორცი – რეცეპტს ორი უპირატესობა აქვს. პირველ რიგში, შინ მომზადებული მაღაზიაში ნაყიდზე გემრიელი გამოდის. ნატურალურია, მაგრამ კულინარიული მაჩვენებლებით არა ნაკლებ საოცარი. მეორეც, ნებისმიერი ხორცი შეგიძლიათ ჩაშუშოთ. ეს უფრო მომგებიანია, რადგან კარგად დაზოგვას შეძლებთ. სიტყვაზე, ხორცს 1 მუჭა ხახვის ფურცლები შეგიძლიათ დაუმატოთ. ასე კერძი უნიკალურ მოწითალო ფერს მიიღებს, რომელიც არაფერს შეედრება. არ იდარდოთ, ხორცის გემო და არომატი არ გაფუჭდება. მენდეთ, ასეთი ხორცი სადღესასწაულო სუფრაზე ყველა სტუმარს დააინტერესებს.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ხორცი
  • 1 ლ წყალი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 1 ს/კ შაქარი ან თაფლი
  • დაფნის ფოთოლი
  • წიწაკა გემოვნებით
  • 1 თავი ნიორი

ნებისმიერი ხორცი შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მაგრამ ღორის და ქათმის ხორცით ექსპერიმენტების ჩატარებას გირჩევთ. ამ ინგრედიენტების საფასო კატეგორია საშუალებას გაძლევთ დაარეგულიროთ, რა ზომის ნაჭერი მოხვდება ქურაზე. ხორცის ნაჭერის სისქეზე მომზადების ხანგრძლივობაა დამოკიდებული. ამ მხრივ, ქათამი მომგებიანია. რა თქმა უნდა, თქვენი გემოვნებით უნდა იხელმძღვანელოთ.

მომზადების წესი:

  1. ბულიონი მოამზადეთ, რომელშიც ხორცს დააყენებთ. ქვაბში წყალი ჩაასხით, მარილი და შაქარი ჩაყარეთ და აურიეთ. ქურაზე დადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შესაფერისი თავსახური მოძებნეთ. ხორცი მხოლოდ თავდახურულ ქვაბში უნდა მოამზადოთ.
  2. ადუღებულ წყალს დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და ნიორი დაუმატეთ. ნიორი ფურცლებისგან შეგიძლიათ არ გაასუფთავოთ, უბრალოდ კბილებად დაყავით. ეს საკმარისია. არომატული ნარევი 5 წუთით ადუღეთ.
  3. ქვაბში ხორცის ნაჭრები მოათავსეთ. სცადეთ, რომ ერთსა და იმავე ზომის ნაჭრებად დაჭრათ. არც დიდი და არც პატარა არ უნდა იყოს. უფრო მეტიც, ხორცს ძარღვები და სალის ნაწილი არ უნდა ჰქონდეს.
  4. როგორც კი, ხორცს ადუღებამდე მიიყვანთ, ზუსტად 30 წუთით მოამზადეთ. რაც უფრო დიდი ნაჭერია, მით უფრო დიდხანს უნდა ხარშოთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ხორცი შიგნით უმი არ დარჩეს. ამისთვის ჩანგლით ფრთხილად დაჩხვლიტეთ.

შეუდარებელი ჩაშუშული ხორცი – ამით ხორცის მომზადება არ მთავრდება. კარგად რომ ჩაშუშდეს, ხორცის ნაჭრები მზა მარინადში 12 საათით უნდა გააჩეროთ. რა გავაკეთოთ ახლა? ნახევარსაათიანი ხარშვის შემდეგ ქურა გამორთეთ. ქვაბი თბილად შეფუთეთ. ქვაბში ოპტიმალური ტემპერატურა მაქსიმალურად დიდხანს უნდა შეინარჩუნოთ. თავსახური რაიმეთი შეგიძლიათ დაამაგროთ, რომ არაფერი დაიღვაროს. საბანში გაახვიეთ და თბილ ადგილას გააჩერეთ. 12 საათის შემდეგ ხორცი ქვაბიდან ამოიღეთ, თხელ ნაჭრებად დაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ.