ხორცის ნაჭერი ღუმელში დღის შესანიშნავი დასასრულია. ამას გემრიელი ვახშამი ხელს უწყობს, რადგან ხორცი ლუდში იხარშება. იმდენად წვნიანი გამოდის, რომ მხოლოდ სუნზეც ნერწყვები მომდის. არანაირი მათრობელი შედეგი არ აქვს, რადგან ცხობისას ზედმეტი ელემენტები ორთქლდება.
ხორცის ნაჭერი ღუმელში – დაჟინებით გირჩევთ გამოიყენოთ ღორის მუცლის ღრუს ნაწილი, სადაც ხორცის და სალის ფენები ერთმანეთს ანაცვლებს. ასეთი ნაჭერი არა მხოლოდ ნოყიერია, არამედ სადღესასწაულო სუფრასაც ამშვენებს. მთავარია, თეფშზე სწორად დააწყოთ და სტუმრებთან სუფრაზე გაიტანოთ.
ინგრედიენტები:
- 1,5 კგ ღორის ხორცი
- 500 მლ ღია ფერის ლუდი
- ნიორი გემოვნებით
- 50 მლ სოიოს სოუსი
- 1 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
- 1 ჩ/კ შაქარი
- მარილი გემოვნებით
- წიწაკა გემოვნებით
ბევრი დაინტერესდება „აუცილებელია ხორცში ლუდის დამატება?“ ამ რეცეპტში ლუდს გვერდს ვერ აუვლით, მაგრამ არ იდარდოთ. სტუმრები ზედმეტ გემოს ან არომატს ვერ იგრძნობენ. ქაფიანი სასმელის წყალობით ღორის ხორცი რბილი, წვნიანი და ნაზი ხდება.
მომზადების წესი:
- ხორცის ნაჭერი 3-4 ნაწილად დაანაწევრეთ. ხორცის ნაჭრები მშრალ ტაფაზე მოწითალო ქერქის მიღებამდე შეწვით. ამ დროში ყველა სანელებელი აურიეთ და ლუდს დაუმატეთ. ნიორი ნივრის საჭყლეტში დაჭყლიტეთ და ხორცს ყველა მხრიდან წაუსვით.
- ხორცი საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. ქაფიანი სასმელი სანელებლებით დაასხით და გამოაცხვეთ. ყოველ 20 წუთში ხორცი გადააბრუნეთ, რომ მარინადით კარგად გაიჟღინთოს.
- ხორცი 1-1,5 საათით ჩაშუშეთ. დრო თქვენი ღუმელის და გემოს პრეფერენციების მიხედვით დაარეგულირეთ. მაგალითად, უფრო რბილი ხორცისთვის 180 გრადუსზე 1,5 საათით აცხვეთ.
გამომცხვარი წვნიანი ხორცი დიდი კომპანიისთვის – სოიოს სოუსი, რომელიც ამ რეცეპტში შედის, ხორცს საოცარ ოქროსფერს შეძენს. სურვილის შემთხვევაში, ხორცს ცოტა თაფლი ან ფორთოხლის წვენი დაუმატეთ. ამ კომპონენტებით მომზადებული სოუსი იდეალურ ტანდემს ქმნის. სტუმრები ამ კერძს ვერ მოწყდებიან.
სუფრაზე როგორც ცხელი, ასევე ცივი შეგიძლიათ გაიტანოთ. ცხელ ხორცს კარტოფილის გარნირი ან გამომცხვარი ბოსტნეული უხდება. ცივი ხორცი საოცარი წასახემსებელია. მაგალითად, ფურშეტის მაგიდაზე. შესანიშნავი ვარიანტია, რომ სტუმრები დანაყრდნენ.