სტუმრები ყვავილოვანი კომბოსტოს მწნილს ხელით მიირთმევდნენ. შედევრია და არა წასახემსებელი

328

როგორ დავამწნილოთ კომბოსტო, რომ საოცრად ხრაშუნა წასახემსებელი გამოვიდეს? ზაფხული დასრულდა, ამიტომ დრო არ დაკარგოთ. მისი საჩუქრებით სრულად ისიამოვნეთ. ფერადი და არომატული კომბოსტოს მწნილი ნებისმიერ სუფრას უხდება. Vivien გიამბობთ, როგორ დაამწნილოთ კომბოსტო სწორად, რომ ოჯახმა და სტუმრემა ახალი კომბოსტოთი გულიანად იხრაშუნონ.

როგორ დავამწნილოთ კომბოსტო – დიასახლისები მწნილების მომზადებისას კომბოსტოს ყოველთვის ყურადღებას არ აქცევენ. ჩვეულებრივი, კიტრი და პომიდორი ქილაში ხვდება. ამ რეცეპტით საოცრად ხრაშუნა კომბოსტოთი ისიამოვნებთ. გარდა ამისა, ზოგიერთი ინგრედიენტის რაოდენობა თავად შეგიძლიათ დაარეგულიროთ. მაგალითად, მეტი ძმარი და ნაკლები შაქარი დაუმატეთ. ასე უფრო პიკანტურ მწნილს მიიღებთ. სურვილის შემთხვევაში, პირშუშხას ფესვი დაუმატეთ. ამ რეცეპტში ყველაზე მნიშნელოვანი დამწნილების დროა. მხოლოდ ერთ დღეში ბოსტნეული მარილწყლით გაიჟღინთება.

ინგრედიენტები:

  • თეთრი კომბოსტო
  • ყვავილოვანი კომბოსტო
  • სტაფილო
  • წითელი ჭარხალი
  • ნიორი
  • წიწაკის მარცვლები

მარილწყლის ინგრედიენტები:

  • 1 ლ წყალი
  • 150 გ შაქარი
  • 150 მლ ძმარი (9%)
  • 250 მლ მცენარეული ზეთი
  • 2 ს/კ მარილი

მომზადების წესი:

  1. კომბოსტოს სწორად დასამწნილებლად ექსპერიმენტები უნდა ჩაატაროთ. მაგალითად, ორი ულუფა მარილწყალი მოამზადეთ და ცალკე თეთრი კომბოსტოს და ცალკე ყვავილოვანი კომბოსტოს ქილებს დაასხით. თუმცა ჯერ ყველაფერი ფენებად ჩააწყვეთ და ასე გასინჯეთ.
  2. ყველა ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ და უსარგებლო ნაწილები მოაშორეთ. ყვავილოვანი კომბოსტო ყვავილედებად დაანაწევრეთ, თეთრი კომბოსტო საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭერით. გახსოვდეთ, რომ ეს სალათი არაა, არამედ მწნილი კერძი, ამიტომ ძალიან წვრილად არ დაჭრათ. ჭარხალი, ნიორი და სტაფილო მსხვილად გახეხეთ.
  3. მარილწყლის რაოდენობა დაარეგულირეთ იმის მიხედვით, თუ რამდენ ქილას აკეთებთ. გახსოვდეთ, რომ მარილწყალს შეგიძლიათ დაუმატოთ პირშუშხის ფესვი და დაფნის ფოთოლი. წყალი ადუღებამდე მიიყვანეთ, ყველა ინგრედიენტი დაუმატეთ და სრულ გახსნამდე აურიეთ. კომბოსტოს ქილაში ცხელი მარილწყალი უნდა დაასხათ. სიტყვაზე, ცივი მარილწყალიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მაგრამ ამ შემთხვევაში 4-5 დღე უნდა გააჩეროთ.
  4. ორივე კომბოსტო, ნიორი, სტაფილო და ჭარხალი აურიეთ. კომბოსტო ქილაში ფენებად ჩააწყვეთ. შემდეგ მდუღარე მარილწყალი დაასხით და პლასტმასის თავსახური დაახურეთ. 1 დღე ბნელ გრილ ადგილას გააჩერეთ.

კომბოსტოს მწნილი ცხელ ხორცთან ერთად შეგიძლიათ მიირთვათ. იდეალური კომბინაციაა. მთელი ოჯახი დიდ მაგიდასთან შეკრიბეთ და ფერადი, ხრაშუნა, ოდნავ მჟავე მწნილი მიართვით. შეუდარებელი გამოვა. სტუმრები დამატებას მოგთხოვენ.